Afbeelding

Van Dale start jubileumjaar met 'Hotel van Dale'

Van Dale start jubileumjaar met 'Hotel van Dale'De Dikke Van Dale bestaat 150 jaar! Dit jubileum wordt gestart met een voorstelling op donderdag 28 augustus 2014 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, die voor deze gelegenheid omgedoopt wordt tot: Hotel Van Dale, het hotel waar woorden wonen.

In de lobby van het hotel komen schrijvers, dichters, cabaretiers en andere woordkunstenaars samen en vinden vergeten woorden een veilige thuishaven. Op het podium checken de diverse bekende hotelgasten in bij de 'bellboy van dienst', Arjan Ederveen. Samen spelen zij woordspelletjes en luisteren zij naar het het gezongen, gesproken én geschreven woord.

Verhalen over taal - 150 jaar Van Dale

Behalve de jubileumvoorstelling Hotel Van Dale op 28 augustus a.s. geeft Van Dale die dag ook een boek uit vol verhalen over taal. Het boek bevat bijdragen van o.a. Wim Daniëls, Ton den Boon, Ruud Hendrickx, Ronald Giphart, Kristien Hemmerechts, Tommy Wieringa, Jörgen Raymann, Frits Spits, Bart Chabot, Guy Mortier, Ewoud Sanders en Vincent Bijlo.

De vele Taalweetjes over de Dikke Van Dale, Johan Hendrik van Dale en de uitgeverij Van Dale én op elke pagina een van de 150 Van Dale Jubileumwoorden, van 1864 tot nu maken het een luchtig blader- en leesboek.

Van Dale Jubileumwoordverkiezing

Van 28 augustus tot 23 september 2014 organiseert Van Dale de Jubileumwoordverkiezing. De 150 Jubileumwoorden van 1864 tot nu die op elke pagina van het boek Verhalen over taal staan, vormen de longlist voor deze verkiezing.

Meer informatie over de voorstelling en verkoop van toegangskaarten via de website van de Koninklijke Schouwburg: www.ks.nl.