Afbeelding

Twee cakes met aardbeien en boter

Los Muertos Crew

UKV's van de week: nieuwe papa en boterkoek

Iedere week zetten wij vijf ultrakorte verhalen in de schijnwerpers. Wil jij ook een ultrakort verhaal schrijven? Doe mee in onze Facebookgroep.

Luc Vos – Cyclus

27 november

Een bloedrode gloed weerspiegelt in het water van de vijver. Ik ben blij, met wie ik ben. Met mijn lichaam. Dan schittert het lemmet in de ondergaande zon. 
Het mes komt dichter. De eerste snede is koel en snel. Het staal dringt door mijn lijf. Een zuivere wonde. Mijn lichaamsvocht druppelt traag naar buiten.
Ik hou mijn adem in, maar ben niet dood. Geschonden, maar ik ben er nog. 
Mijn einde nadert, maar ik geef alles wat ik heb. Van mijn schoonheid, van mijn zijn. Tot mijn laatste blad de grond raakt en ik voeding word voor mijn kinderen.

Elsbeth Boom - Nieuwe papa

27 november

Lieve sint,
Mag ik 5 december weer bij u schuilen?
Mama moet dan vast weer huilen,
En zit ze onder de blauwe plekken en builen.
Ik hoef geen cadeau, zou alleen graag mijn papa ruilen.
Eentje die kusjes geeft en ons vertrouwt
Die niet steeds naar mijn moeder snauwt
Een papa die heeeeel veel van mij houdt.
En een barbie graag.
Quirine


Marion Reeuwwijk-Remmerswaal – Boterkoek

29 november

Daar zit ze dan tegenover mij, met een zuur mondje en haviksogen die ieder stofragje in zich opnemen. Ik zal het nooit goed doen in haar ogen en ze heeft me diep gekwetst. Het botert al vanaf het begin niet tussen ons.
'Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen,' had ze gezegd. Was vergevingsgezindheid niet een van de mooiste deugden van het christelijke geloof? Zij had deze deugd niet. Mijn schoonzuster wil wel bemiddelen. Ze babbelt alsof alles koek en ei is, schenkt koffie in en biedt ons een koekje aan. Boterkoek, hoe toepasselijk.


Rom Molemaker – De open Nederlandse Boterspelen

29 november

Grote teleurstelling voor Jacob Gluut, Boterdiep Oostzijde 41 uit Zuidwolde (Gr.) Bij het smeren op volkorenbrood viel hij bij de laatste boterham met zijn neus in de boter en werd dertigste. Ook de Zweed Röme Bengtsson werd door winnaar Sjoerd Zuivel ingemaakt (met boter en suiker).
Bij de vrouwen werd Durkje Zwiepstra uit Oldeholtpade (Fr.) gediskwalificeerd. Ze had bij het op een pakje boter schieten haar eigen -onder haar muts op haar hoofd verborgen - boter meegenomen.
De show werd gestolen door de Duitser Peter Lakto, die na de bakfinale zijn winnende boterkoek uit louter balorigheid aan de galg smeerde.


Mandy de Ronde-Willems

30 november

Zijn scheve glimlach en twinkelende ogen, wanneer zij de deur opende.
"Hai lekker ding. Ik heb wat voor je," zei hij speels en drukte een kus op haar lippen. Vluchtig en zachtjes streelde hij haar borsten. Een warm, opwindend gevoel verwarmde haar tot in de kern.
Nu schieten zijn ogen schichtig heen en weer, de twinkeling verdwenen.
"Hai, alsjeblieft. Fijne dag nog," zegt hij zonder greintje warmte in zijn stem, terwijl hij haar een doos overhandigt. 
Zuchtend sluit ze de deur: haar man ontnam met het installeren van de slimme deurbel het laatste beetje spanning in haar leven.