Afbeelding

Uitdaging ‘De nacht’

Prijsvraag bij roman 'De nacht' van Merijn de BoerOnlangs verscheen de roman De nacht van Merijn de Boer bij uitgeverij Querido. In deze roman staat een passage over slecht proza. Merijn de Boer en Maarten Dessing hebben naar aanleiding hiervan een prijsvraag bedacht.

De passage uit ‘De nacht’ van Merijn de Boer

De verteller in De nacht krijgt een slecht boek in handen. De prijsvraag gaat over deze passage:

‘Ik las de achterflap. Het ging om twee lesbische literatuuronderzoekers, de een zestig, de ander achttien, die in de Bodleian Library op een geheimzinnig manuscript stuitten, dat hen in conflict bracht met een malafide mensenrechtenorganisatie in Guatemala. "Raiders of the Lost Ark meets The Brontë Sisters" stond er in vette rode letters boven de inhoudsbeschrijving. Het boek was slecht en liefdevol geschreven, was mijn indruk, en de twee zinnen die ik onder ogen nam waren nagenoeg onleesbaar. In de ene stonden meer dan dertien werkwoorden en slechts twee of drie zelfstandige naamwoorden, in de andere was het andersom.’

De prijsvraag

Voor de prijsvraag is het de bedoeling dat jij die twee zinnen op papier zet. Het moeten twee goed leesbare en grammaticaal correcte zinnen zijn, die voldoen aan de criteria uit de passage. Mail je oplossingen vóór 1 maart naar mdessing@yahoo.com Je maak kans op een gesigneerd exemplaar van De nacht.