Afbeelding

Om 10:00 uur gaat de TwitterTale van Schrijven Online van start. Beeld - Josh Semans via Flickr

TwitterSong - het vervolg

Schrijven Online en Gerhardt gaan verder met de TwitterSong. Doe ook mee!De TwitterSong, een samenwerking van Schrijven Online en de Nederlandse artiest Gerhardt, is een regelrecht succes. Genoeg reden om in volle vaart een vervolg aan te kondigen: Gerhardt gaat in samenwerking met andere songwriters verschillende versies van de TwitterSong componeren.

Wat is het?
De TwitterSong is een songtekst die bestaat uit ingezonden tweets. Op 15 februari gaf Gerhardt de eerste tweet vrij, waarop volgers van @schrijvenonline en @gerhardtmusic in de vorm van tweets vervolgzinnen maakten. Dit eindigde om 17:00 uur, nadat Gerhardt een aantal tweets had gekozen. Deze songtekst was het gevolg:

Psyche
Met haar ogen dicht zij stille poëzie
In haar hoofd de klanken van een symfonie
Haar ziel gevangen in dit ballingsoord
smachtend naar een slotakkoord
Trotseert zij woorden en hun melodie
Want zolang er nog verlangen is
bestaat er nog magie

Geef niet op, recht je rug
Geef niet op, verhef je stem
Dans op een vuur dat niet kan doven

Want wie niet zijn eigen lied schrijft
Moet in wonderen geloven

Voort nog, razen arpeggio's en triolen
De naakte waarheid is in alles onverholen
Diep geroerd naar de plek
daar waar liefde voelbaar is
en aan stilte geen gebrek

Het vervolg
Gerhardt verwerkt de songtekst tot een nummer. Dat nummer verspreidt hij onder songwriters of zangers die zich aanmelden. De deelnemers maken een eigen versie van de TwitterSong. Andere akkoorden, andere melodie, andere taal? Alles mag! Songtekstschrijver Sjeronimo en artrock band Mama Loo gaan ook met het nummer aan de slag.

Zodra de nummers af zijn, zullen ze verschijnen op Schrijven Online. Uiteindelijk beslist Gerhardt welke TwitterSong bekroond wordt met de eerste plaats. Van de winnende versie wordt een videoclip gemaakt door (muziek)videoproducer Paul Maarten Vis. Bovendien krijgt de winnaar een abonnement op Gonzo (circus).

Ben je artiest en wil je ook een eigen versie van de TwitterSong componeren? Wordt je nummer gekozen, dan zul je door meer dan 15.000 mensen gehoord worden! Neem via Twitter contact op met www.schrijvenonline.org (@schrijvenonline) of Gerhardt (@gerhardtmusic). De deadline voor de nummers staat op maandag 2 april. Je mag gelijk beginnen; hoe eerder, hoe leuker!

Bron

www.schrijvenonline.org/nieuws/de-twittersong