Toast Literair trok 12.000 bezoekers

De vierde editie Toast Literair was een succesOp zondag 19 januari namen 12.000 literatuurliefhebbers deel aan Toast Literair. Dit is de grootste taal- en leesbrunch in Vlaanderen, met wel 180 literaire activiteiten om aan deel te nemen.

Programma van Toast Literair

Meerdere afdelingen van het Davidfonds programmeerden in heel Vlaanderen in totaal 180 literaire activiteiten. Tijdens deze vierde editie van Toast Literair waren er onder meer literaire winterwandelingen, auteursontmoetingen en voordrachten. Onder andere Saskia de Coster Bernard Dewulf en Annelies Verbeke deden mee.

Radio 1-programma Touché

Speciaal voor Toast Literair presenteerde Friedl’ Lesage haar Radio 1-programma Touché live vanuit Theater ’t Arsenaal in Mechelen. Acteur, regisseur en muzikant Wim Willaert was als gesprekspartner te gast en Flip Kowlier zorgde voor de livemuziek.

Twitterwedstrijd Toast Literair

Samen de KBC organiseerde het Davidfonds ook een Twitterwedstrijd om Toast Literair onder de aandacht te brengen. De opdracht was: tweet de bijnaam van je leerkracht Nederlands en de reden voor die bijnaam. De winnares was Joke Boeyden uit Sint-Michiels. Zij won met ‘Pol de Crossmol’. Joke is zelf ook leerkracht Nederlands. De prijs was een luxe literaire brunch in het Antwerpse Paleis op de Meir. Tijdens Toast Literair mocht Joke met negentien vrienden aanschuiven. Schrijver Bart Moeyaert trad op en njam!-chefs Dominique Persoone en Dagny Ros Asmundsdottir verzorgden voor het eten.

Bron

http://www.davidsfonds.be/activity/national/detail.phtml?id=15005