Start » Nieuws » Tijdschrift Bunker Hill stopt

Tijdschrift Bunker Hill stopt

28 Augustus 2008

Het zijn moeilijke tijden voor het literaire tijdschrift. Een van de succesvolste initiatieven van de afgelopen jaren, Bunker Hill, stopt er mee. Nog een nummer zal er uitkomen, dan is het finito. Ineke Winnips, een dichteres uit de Salon van Schrijven Online belden naar De Bezige Bij om in contact te komen met de redactie van Bunker Hill om te vragen wat de procedure is om gedichten in te sturen. "Alfred Schaffer zelf kreeg ik aan de lijn en hij vertelde mij dat er nog een laatste nummer komt, met the thema Pulp Fiction."

Bunker Hill werd in 1997 opgericht en kreeg vooral in het begin van zijn bestaan zeer goede kritieken. Het blad paarde een hoge kwaliteit aan verrassende thema's en interessante initiatieven. Zo presenteerde het een dubbelnummer over Zuidafrikaanse literatuur met collega-tijdschrift Passionate. Toen de redactie van het eerste uur - Jasper Henderson, Daphne de Heer, Lolies van Grunsven, Menno Hartman en Machiel Bosman - verdween, kreeg het moeite om het hoge niveau vol te houden.

De reacties zijn verpletterend. "Weer een tijdschrift dat er mee stopt," treurt dichteres Winnips. "Voor het sarcasme: gaan we dan maar een verzameling laatste nummers van literaire tijdschriften aanleggen? Ik heb zelf ook geen abonnementen en kan wel begrip opbrengen voor de reden." Het blad zou, volgens redacteur Victor Schiferli, nog maar 120 abonnees hebben geteld. Te weinig reden van bestaan, en toch is het een slag in het gezicht van de Nederlandse literatuur.

Bron: www.nrcboeken.nl/nieuws/literair-tijdschrift-bunker-hill-opgeheven

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!