Afbeelding

Unsplash

Tickets voor opnames taalquiz S.P.E.L.show gratis beschikbaar

Taalliefhebbers opgelet! Aanstaande zondag 24 juni vinden de tv-opnames van een nieuwe taalquiz, de S.P.E.L.show, in Hilversum plaats. Voor de opnames van de quiz zijn nog kaarten beschikbaar voor de show van 09:45.

De insteek van de show is dat drie bekende Nederlanders het opnemen tegen een panel van 26 onbekende Nederlanders om hun taalkennis te toetsen. De 26 onbekende deelnemers staan ieder voor één letter van het alfabet. Veel verschillende facetten binnen de taal passeren de revue. Denk hierbij aan spelling, grammatica en spreekwoorden. Deze onderdelen komen in verschillende ronden aan de beurt (‘zoek de fout in deze zin’, ‘wat betekent dit spreekwoord’, ‘welk woord kun je maken van dit anagram’).

Aan het einde van deze rondes mag de beste speler van de 26 onbekende Nederlanders het opnemen tegen de beste bekende Nederlander in de finale. De prijs voor de uiteindelijke winnaar is het geldbedrag dat zelf tijdens de opname bij elkaar verdiend is.

Elke aflevering bevat de rubriek ‘Creatief Taalgebruik’. Hierin worden de grappigste grammaticale missers uit het dagelijks behandeld. Een andere vaste rubriek is ‘De Taaltip’. Hierin staat een veel voorkomend taalprobleem centraal.

Er zijn nog 16 gratis tickets beschikbaar voor iedereen die het leuk lijkt om bij de opnames van de S.P.E.L.show aanwezig te zijn. Om in aanmerking te komen voor een ticket moet je een mail sturen naar emailadres publiek@tvtickets.nl met als onderwerp ‘Tickets S.P.E.L.show’. Zet daarnaast in de mail de voornaam, achternaam en geboortedatum van iedereen die bij de opname aanwezig wil zijn.