Afbeelding

Logo TenPages.

TenPages.com officieel failliet

TenPages.com officieel faillietSchrijversplatform TenPages.com is door de rechtbank Amsterdam failliet verklaard. Twee weken geleden gaf het bedrijf al aan te moeten stoppen wegens financiële redenen.

Faillissement

TenPages gaf onlangs aan dat het concept van de website niet meer rendabel is. Sindsdien heeft het bedrijf naar mogelijkheden gezocht om te stoppen zonder failliet zou gaan, maar dat is helaas niet gelukt.
‘We realiseren ons dat deze afloop voor een ieder een grote teleurstelling is: voor onze auteurs en hun supporters, voor de uitgevers met wie wij samenwerkten en voor alle andere samenwerkingspartners en betrokkenen,’ aldus Valentine van der Lande, oprichter en directeur van TenPages.com.

‘Op dit moment kunnen wij echter niet veel meer doen dan iedereen danken voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij hopen dat er gauw op andere wijze ontwikkelingen en innovatie in de boekenbranche plaatsvinden die de markt kunnen versterken.’

Crowdfundingplatform TenPages.com

TenPages.com was een crowdfundingplatform voor boeken. Schrijvers konden hun manuscript (of een fragment ervan) online zetten en aandelen verkopen onder geïnteresseerden. Bij voldoende aandeelhouders ging TenPages met de schrijver op zoek naar een uitgever.

In totaal werden er 2.124 manuscripten op de website geplaatst. Daarvan werden 66 als boek uitgegeven. In 2012 leed TenPages echter een verlies van 294.791 euro.

Bron

www.tenpages.com/page/zowerkthet/overzicht

Uitgeven