Start » Nieuws » TenPages.com gaat boeken van bekende auteurs uitgeven via crowdfunding

TenPages.com gaat boeken van bekende auteurs uitgeven via crowdfunding

11 Juni 2013

TenPages.com logoDe eerste auteurs zijn TV-programmamaker Arie Boomsma en wetenschapper Thierry Baudet, coach Engelse taal Buffi Duberman en topkok Ron Blaauw. Boomsma en Baudet schrijven samen een boek over klassieke muziek. De boeken komen op de markt als het publiek dat wil.

Howel TenPages.com zich de afgelopen drie jaar heeft gericht op het helpen van beginnende auteurs bij andere uitgevers, gaat de website nu ook zelf boeken uitgeven onder de naam Specials. Hier zijn echter wel andere regels aan verbonden, zoals het wegvallen van aandelen.

‘Het publiek dat deze auteurs steunt ontvangt geen aandelen, zoals in het huidige concept, maar krijgt het boek of een gerelateerd product,’ aldus oprichtster Valentine Van der Lande. ‘Een voorbeeld hiervan is een app-versie van het boek of een etentje in het restaurant van de auteur. Door zelf uit te geven, kunnen we garanderen dat het boek of gerelateerde product goed en snel wordt geleverd.”

Volgens Van der Lande wordt TenPages.com een interactieve uitgeverij, waarbij auteurs worden gezien als partners. ‘We bedenken samen met de auteurs allerlei leuke producten en diensten die met het boek te maken hebben. Daardoor kunnen de auteurs ook meer verdienen dan bij een traditionele uitgeverij. De interactie met het publiek past bovendien bij deze tijd.’

Met bestaande uitgevers wil Van der Lande graag blijven samenwerken. ‘Voor nieuwe projecten kunnen we bijvoorbeeld samenwerken voor de uitgave van een luisterboek. Er zijn uitgeverijen die ervan afzien om dat uit te geven, omdat de investering groot is. Wij hebben veel expertise als crowdfundingplatform dus via ons kunnen ze het publiek erbij betrekken en testen of er een markt voor het luisterboek is.”

Kijk voor meer informatie bij de Specials op TenPages.com.

Bron: www.tenpages.com/specials

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
Lees Schrijven Magazine
  • Stephen King: schrijfadviezen van de thrillerkoning
  • Wanneer ben je klaar voor een uitgeverij?
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • Wat kun je doen tegen een schrijfdip?
  • Hoe voorkom je langdradige dialogen?

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 23 september 16:00 u. een abonnement!

Introductiekorting!
Lees Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór maandag 16:00 u.!

Meer informatie