Afbeelding

Vrouw schrijft in notitieboek

Lisa Fotios via Pexels

Stuur je verhaal in voor het literaire magazine Twist

Elk kwartaal stellen ‘Hostwriters’ Mili van Veegh en Marc Kerkhofs het literaire online magazine Twist samen. De twee schrijvers gaan voor Twist op zoek naar ongewone verhalen, verhalen met een twist. En jij kan meedoen!

Afbeelding

Twist editie 1 2024

Wat is Twist?

Mili en Marc willen graag een groot publiek kennis laten maken met bijzondere verhalen en deze ook alle aandacht gunnen. Daarom blijven ze weg van advertenties of andere vormen van betaalde content. Een online magazine gecreëerd uit passie, dat eens per kwartaal gepubliceerd wordt. Het eMagazine bestaat sinds 2021, en hoewel de Hostwriters in 2023 een pauze inlasten, zijn ze in 2024 weer aan de slag gegaan. De eerste editie van dit jaar is in maart live gegaan. Lees de verhalen hier.

Wat voor verhaal kan ik insturen?

Je verhaal moet ruwweg tussen de 1.000 en 2.000 woorden zijn. Het onderwerp staat je vrij. Het kan historisch, sciencefiction, erotisch, een liefdesverhaal, een detective of een thriller zijn, een weergave van humor, satire, oorlog of verzet, of een combinatie van dit alles. Het thema moet in ieder geval ‘ongewoon’ zijn. Afwijken van de gangbare norm is het credo, de Hostwriters willen een ‘twist’ lezen, een onverwachte plot. 

Waar moet ik op letten?

De Hostwriters zijn streng op taal en schrijfstijl. Ze zijn geen fan van ‘afzichtelijke afko’s’ [red. afkortingen] of ‘onnodig Engels taalgebruik’. Ook van foutief gebruik van leestekens, vervoegingen of overbodige dialooglabels zijn de schrijvers geen fan. Als je kans wil maken om geplaatst te worden in Twist, is het dus van belang om een goede redactie te doen op je eigen verhaal.

Hoe wordt mijn verhaal geplaatst?

Mits je verhaal wordt goedgekeurd door de strenge redactie, wordt het geredigeerd. Op- en aanmerkingen worden aan je voorgelegd voor publicatie. Je krijgt dus veel leerzame feedback van twee ervaren redacteuren! 

Wil je een verhaal inzenden voor Twist? Lees dan de richtlijnen!