Stem op de mooiste boekomslag van het jaar en Jaap Scholten over zijn strijd voor de Oekraïense bevolking

Auteur Arthur Japin benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Auteur Arthur Japin (1956) heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij mag zich Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw noemen. Dat is een onderscheiding voor mensen die een exceptionele prestatie hebben geleverd in dienst van de samenleving. De schrijver ontving zijn lintje voor zijn ‘veelzijdige oeuvre’ en ‘zijn maatschappelijke inzet om mensen die niet gehoord worden een stem te geven’. Volgens de Utrechtse gemeente is hij ‘een exceptioneel auteur en ambassadeur van de Nederlandse literatuur’. Hij werd verrast door de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma tijdens de viering van zijn 25-jaar schrijverschap.

Bron: Bazarow

Lezing auteur Jaap Scholten over zijn strijd voor de Oekraïense bevolking

Twentse auteur Jaap Scholten (1963) geeft op maandag 12 december een lezing in De Kappen, een theater in Haaksbergen, over zijn nieuwe boek. Daarin beschrijft hij zijn belevenissen in Oekraïne sinds het uitbreken van de oorlog en zijn inzet voor de bevolking, zoals het verzamelen van spullen en geld. Het is een persoonlijk logboek met daarin reportages en interviews met Oekraïners, waarin naar voren komt hoe het zijn leven heeft veranderd. Het boek heet Drie zakken dameskleding, twee cakes Kyiv en een sniper (november 2022). Meer informatie over de lezing is te vinden op Tubantia.

Bron: Tubantia

Stemming geopend voor de Mooiste Boekomslag van het Jaar

Op de website van Libris kun je tot en met 26 december stemmen op het mooiste omslagontwerp van het jaar 2022. De meest genomineerde titels komen op een lijst te staan, waaruit je na 26 december een favoriet kan kiezen. De winnaar wordt bekendgemaakt in de derde week van januari. Het is het elfde jaar dat Libris de verkiezing organiseert. Vorig jaar won Astrid Sy met de cover Noem geen namen. Door te stemmen maar je kans op een boekenbon ter waarde van 50 euro.

Bron: Bazarow

Uitgeven