Afbeelding

Start to Write Now: opdracht #3

Voor alle jongeren die dit jaar mee willen gaan doen aan schrijfwedstrijd Write Now!, organiseert Schrijven Online een warmlooptraject die helpt bij de voorbereiding. 12 weken lang geeft een schrijfcoach je een uitdagende opdracht. Deze week: opdracht #3 van schrijfcoach Marije Catsburg.

De opdracht

Schrijf een kort verhaal van 100 woorden over een actualiteit naar keuze. Maar: je mag de letter e niet gebruiken! Moeilijk? Een beetje. Maar wel hele goede oefening om te leren creatiever te denken en te zoeken naar alternatieve woorden en structuren.

Hoe werkt het?

De opdrachten vind je op het speciale Start to Write Now-themaforum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en plaats een topic met daarin jouw verhaal (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback van de schrijfcoach en andere deelnemers.
  • Je mag zelf natuurlijk ook feedback geven op andere deelnemers. Dit wordt erg gewaardeerd!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach 

Marije is webredacteur bij Schrijven Online/Schrijven Magazine en is bezig met het afronden van haar studie Media, Informatie en Communicatie. Tijdens deze studie specialiseerde zij zich in creatief schrijven en mediamarketing.