Start » Nieuws » Staking Hollywoodschrijvers voorbij

Staking Hollywoodschrijvers voorbij

12 Februari 2008

Maandenlang hielden ze de Amerikaanse televisie in hun ijzeren greep. Maar nu is het voorbij. De Writers Guild of America heeft besloten de contractonderhandelingen met de filmbazen van Hollywood opnieuw te starten. En wat dat betekent weet iedereen: de onderhandelingen zijn rond, de schrijvers gaan weer aan het werk.
Vanaf begin november 2007 zijn de schrijvers van films, sitcoms en andere mediaprogramma's in staking, om betere afspraken rond internet- en dvd-verkoop af te dwingen. De Hollywoodbazen gaven al die tijd geen krimp. Ook niet toen bleek dat vele shows en films moesten stoppen.
Pas nu, drie maanden na de eerste werkonderbreking, is men uit de impasse gekomen. Series als Grey's Anatomy en Desperate Housewives zullen binnenkort hervat worden - met drie maanden vertraging. Wat de staking in ieder geval heeft aangetoond, is dat schrijvers in de VS samen een vuist kunnen maken en een van de grootste industrieën ter wereld bijna op de knieen krijgen.

Bron: www.wga.org/subpage_member.aspx?id=2768

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!