Start » Nieuws » SS Rotterdam in Japanse sferen voor Murakami weekend

SS Rotterdam in Japanse sferen voor Murakami weekend

9 Januari 2018

Atlascontact organiseert het Murakami weekend.Yes, hij komt eraan: deel twee van De moord op Commendatore. De uitgave van dit boek wordt dit weekend groots gevierd in Rotterdam en deze dagen staan dan ook geheel in het teken van de bekende schrijver Murakami.

Feest

Afgelopen december is deel één van de nieuwe roman van Haruki Murakami verschenen en 12 januari verschijnt deel twee, genaamd De moord op Commendatore. Nu kunnen we onszelf weer heerlijk onderdompelen in dit grote avontuur. Ter gelegenheid van de nieuwe release kun je dit weekend, op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2018, jezelf helemaal Murakamificeren. Het evenement wordt georganiseerd door uitgeverij Atlas contact en zal plaatsvinden in de SS Rotterdam, waar een eventuele overnachting mogelijk is. Het programma biedt interviews, livemuziek waaronder jazzoptredens, colleges over klassieke muziek en Japanse kunst, hardloopsessies langs de Maas en Japanse workshops aan. Bekende Murakami-fans zoals Jett Rebel, Dolf Jansen en Wilfried de Jong komen naar dit weekend toe om het feest compleet te maken. Zij treden op of geven een interview over hun ontmoeting met Murakami.

De moord op Commendatore

Het nieuwe boek van Murakami gaat over een zesendertigjarige onlangs gescheiden portretschilder die zijn intrek in een oud atelier in de bergachtige omgeving ten zuidwesten van Tokio neemt. Het zit hem niet mee. Naast dat hij last heeft van liefdesperikelen heeft hij ook last van een painter’s block. Hij hoopt om in de afgelegen atelier weer tot rust te komen en zijn inspiratie terug te vinden, maar dit zal anders verlopen dan hij had verwacht. Een mysterieus schilderij op de zolder van zijn verblijf lijkt tot leven te komen. ’s Nachts klinkt er vanuit de heuvel in het bos achter het huis het geluid van een bel. Een meisje verdwijnt en de hoofdpersoon gaat haar zoeken. Dit wordt een zoektocht die hem afvoert naar de wereld der metaforen. Een wereld waarin hij met zijn diepste angsten wordt geconfronteerd.

De kunstenaar zelf

Haruki Murakami is een van de meest gelezen en geliefde schrijvers van dit moment. Zijn boeken worden in meer dan 40 landen verkocht. Verder is hij bekroond met meerdere prijzen, zoals de Welt Literatuurprijs en de Hans Christian Andersenprijs.

Wil je meer weten over het Murakami weekend of tickets bestellen, klik dan hier. Of bekijk hier de site van de auteur.

Door Nicolette Hendriks

« terug naar het nieuwsoverzichtLees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Lees Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee