Het Groene Boekje op internet is een van de populairste services van de Nederlandse Taalunie. Sinds februari 2006 is de webpagina ruim 15 miljoen keer geraadpleegd. Op dit moment worden honderdduizend
woorden per week opgezocht. Voor de Nederlandse Taalunie was dat een reden om de dienstverlening te verbeteren.
Wie een woord zoekt in een woordenlijst op papier, moet eigenlijk al weten hoe het geschreven wordt. De Woordenlijst werkt beter: hij stuurt de gebruiker van de verkeerde naar de juiste spelling. Wie zoekt naar 'copie', wordt doorverwezen naar 'kopie'. Wie 'ten allen tijden' opzoekt, krijgt als juiste spelling 'te allen tijde' te zien. Zo wordt nu ook van 'barbeque' verwezen naar het correcte 'barbecue' en van 'pyama' naar 'pyjama'.
Tegelijk is de erratalijst van de Woordenlijst aangevuld. Het gaat dan vooral om foute of ontbrekende afbrekingsplaatsen. In een enkel geval is een trefwoord verbeterd, bijvoorbeeld 'status-quo' werd 'status quo'. In de digitale Woordenlijst zijn deze tekortkomingen gecorrigeerd. Wie een papieren boekje heeft, kan de lijst raadplegen of downloaden.
Veel gebruikers van de online Woordenlijst kopieren het trefwoord om het in hun eigen tekst te plakken en dan zijn de afbreekpuntjes in het trefwoord hinderlijk. Alle trefwoorden zijn nu ook zonder puntjes opgenomen.
Ten slotte wordt de 'Technische Handleiding' op internet gepubliceerd. Dat is de brontekst voor de Leidraad in het Groene Boekje, waarin de officiele spellingregels op een wetenschappelijke manier worden beschreven. De 'Technische Handleiding' staat op http://taalunieversum.org/spelling/.
Hieronder de 15 woorden die het vaakst werden opgezocht. Het valt op dat de meeste gebruikers van de Woordenlijst op internet het woord goed intypen.