Afbeelding

Geert Kimpen en Michelle Shanti

Foto: Archief Geert en Michelle

Schrijvers Geert Kimpen en Michelle Shanti vragen aandacht voor de liefde met deze mooie actie!

John Lennon en Yoko Ono lagen in 1969 een week lang in een bed in het Hilton om de aandacht op vrede te vestigen. Schrijvers Geert Kimpen en Michelle Shanti gaan ditzelfde doen, maar dan om aandacht te vragen voor liefde, verbinding en menselijkheid. 


Wat?

De hele week ontvangen de schrijvers mensen in hun bed. Vooral online, maar twee keer per dag kan iemand aanschuiven. Ondanks de verscherpte maatregelen, kunnen Geert en Michelle doorgaan met hun zogenoemde Bed-in. Alle ontmoetingen worden live uitgezonden op de Facebookpagina van Geert en Michelle. Daarnaast houden ze een ‘pay it forward’-actie. Wil jij een cadeautje geven aan iemand die je niet kent, maar wil je die persoon graag een plezier doen? Dat kan! Hoewel Geert en Michelle deze cadeaus niet persoonlijk aan mogen nemen, vragen ze iedereen om de pakjes op te sturen. Het sturen mag nu al, vanwege de drukte met de feestdagen. 

Het adres is:
Herberg Het Mandelahuisje
T.a.v. Michelle en Geert
Sixhavenweg 27
1021 HG Amsterdam

Heb je geen geld voor een cadeautje? Geen probleem. Stuur een mooie bemoedigende tekst uit je hart, een gedicht, een foto, een tekening, die we kunnen uitdelen. Het gaat níet om de materiele waarde, het gaat om het gebaar. Deze worden live op Facebook voorgelezen!

Waarom? 

Geert en Michelle delen de reden dat ze deze actie hebben opgezet: “Misschien lijden in deze tijd wel meer mensen aan angst, verdeeldheid en eenzaamheid dan aan Corona. Het zijn zware tijden voor vele mensen. En heel wat dragen hun verdriet alleen en in stilte. Wij mensen hebben elkaar nodig. Wij kunnen het verschil maken in elkaars leven. Met onze actie willen we iedereen oproepen om weer om te kijken naar elkaar, contact te maken, zodat niemand vergeten wordt. Onze Bed-in is een pleidooi voor warmte, medemenselijkheid, hoop, geloof, optimisme en verbinding.”

Wanneer en waar?

Van 18 tot en met 24 december zijn Geert en Michelle te vinden op een nieuwe locatie, helemaal coronaproof. Namelijk in een heuse ‘liefdeskamer’, recht tegenover het Centraal Station van Amsterdam. Er mogen dus maar twee mensen per dag komen, maar de online contacten gaan natuurlijk ook door. 

Wie zijn Geert en Michelle?

Onlangs brachten Geert Kimpen en Michelle Shanti hun boek Het liefdesvaccin uit. Een boek met dezelfde boodschap als deze actie. Een pleidooi voor verbinding, liefde, warmte dat kijkt naar wat wij zelf kunnen doen om uit deze crisis te komen. Hoe wij onze geest en ons lichaam kunnen versterken en een bron van liefde kunnen worden.
 

Schrijver