Schrijver James Patterson schenkt miljoen dollar aan boekwinkels

James Patterson doneert 1 miljoen dollar aan boekhandelsOm onafhankelijke Amerikaanse boekhandels in nood te steunen doneert schrijver James Patterson één miljoen dollar.

Patterson wil met de grote donatie het analfabetisme in de VS helpen bestrijden. De bestseller auteur lichtte zijn plannen toe in het CBS-programma This Morning:

‘We’re making this transition to e-books, and that’s fine and good and terrific and wonderful, but we’re not doing it in an organized, sane, civilized way. So what’s happening right now is a lot of bookstores are disappearing’.

Volgens Patterson is deze actie noodzakelijk, want de overgang van papieren boeken naar elektronische boeken heeft als gevolg dat er te weinig boeken in gezinnen aanwezig zijn.

Om voor Pattersons financiële steun in aanmerking te komen moet een boekhandel aan twee voorwaarden voldoen: het moet een goed businessplan hebben en er moet een kinderafdeling in de zaak aanwezig zijn.

Bron

www.nrc.nl/boeken/2013/09/17/bestsellerauteur-doneert-miljoen-dollar-aan-onafhankelijke-boekwinkels-vs/?utm_campaign=rss&utm_source=syndication