Schrijven Magazine cartoonist komt met nieuwe roman

Schrijven Magazine cartoonist komt met nieuwe romanHet nieuwe boek van schrijfster Carolina Trujillo, bekend bij de lezers van Schrijven Magazine van haar cartoons, is uit.  In 2010 gaf ze in een interview in de Trouw al aan bezig te zijn met De zangbreker. Nu is het werk klaar en ligt het in de winkels.

De zangbreker is een roman over het noodlot. Tony zit in dalers. Dat betekent dat hij mensen die van nature destructief zijn in hun afdaling naar de ondergang moet helpen. Als Tony betrapt wordt op ongeoorloofde methodes, wordt hij verbannen naar Montevideo. Daar gaat zijn werk hem steeds minder goed af. De zangbreker is te lezen als zijn bekentenis, waarin hij zijn leven beschrijft vanaf de tijd dat hij op de academie zat, tot de dag dat hij een mens tegenkwam aan wie hij zich ging hechten.

Schrijven Magazine cartoonist komt met nieuwe romanCarolina Trujillo (Montevideo, 1970) studeerde af aan de Filmacademie in Amsterdam en debuteerde in 2002 met de roman De bastaard van Mal Abrigo, die bekroond werd met de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizenprijs. In 2009 verscheen haar roman De terugkeer van Lupe García, waarmee ze op de shortlist van de AKO Literatuurprijs stond en de BNG Nieuwe Literatuur Prijs 2009 won.

Bron

www.bol.com/nl/p/de-zangbreker/9200000006237010/

Uitgeven