Schrijfwedstrijd Write Now! nog 5 weken te gaan

De schrijfwedstrijd Write Now!Write Now! is in volle gang en je kunt nog meedoen aan deze schrijfwedstrijd. Stuur je verhaal of gedichten in vóór 1 april 2014 en dan je doe je mee in één van de voorrondes van Write  Now! De wedstrijd bracht al bekende auteurs voort zoals Maartje Wortel.

Write Now!

Deelnemen aan de wedstrijd doe je door een tekst in te sturen van 2.000 woorden of maximaal 8 gedichten. De inzending moet Nederlandstalig zijn en de schrijver tussen de 15 en 24 jaar. Inzenden kan online. Op de website zijn ook alle voorwaarden te lezen.

Voorrondes en de finale

In april en mei zijn de voorronden van Write Now. Er zijn zeven voorronden in Nederland,  drie in Vlaanderen en één in Suriname. De juryvoorzitters maken tijdens deze avonden bekend welke deelnemende schrijver een plek heeft gewonnen in de grote finale op zondag 22 juni in Rotterdam.  Ellen Deckwitz is de juryvoorzitter van de Nederlandse jury en Valerie Eyckmans is de voorzitter van de Vlaamse jury. Voorafgaand aan elke voorronde worden er schrijfworkshops gegeven.

Prijzen

Per voorronde zijn er drie prijzen: een eerste prijs van €250,- aan boekenbonnen, een tweede prijs van € 125,- aan boekenbonnen en een derde prijs van € 75,- aan boekenbonnen. De   hoofdprijs van Write Now! 2014 is een MacBook en een coachingstraject van literair agent Sebes & Van Gelderen. Daarnaast win je optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival en Wintertuinfestival in Nijmegen.  Er is ook een publieksprijs en daarover beslist de lezer. De finalist met de meeste stemmen wint een publicatie in Metro Vlaanderen. De beste inzendingen van Write Now! worden ook gepubliceerd in een finalebundel.

Bron

www.writenow.nu/Oragnisatie/Pers.aspx

Uitgeven