Start » Nieuws » Schrijfwedstrijd Het kerstdiner: de shortlist

Schrijfwedstrijd Het kerstdiner: de shortlist

11 Januari 2018

 de shortlistRuim 640 creatieve schrijvers stuurden afgelopen maanden een kort verhaal op voor schrijfwedstrijd Het kerstdiner, die Schrijven Online samen met De Schrijversacademie organiseerde. Vorige week maakten we bekend wie er op de longlist staan, vandaag onthullen we welke schrijvers het tot de shortlist geschopt hebben!

De deelnemers die op de shortlist staan en kans maken om op 25 januari de eerste, tweede of derde prijs te winnen:

Engelennacht - Stijn Claeysier
Het meisje met de zwavelstokjes - Janine Geerling
Joden vieren geen kerst - Bianca Nederlof
Zonder titel - Robin Riemersma
Verborgen (over)leven - Petra Zegerius

De uitslag wordt op 25 januari bekend gemaakt op schrijvenonline.org en tijdens de nieuwsjaarsreceptie van de Schrijversacademie.

Prijzen

1e prijs – schrijfopleiding van de Schrijversacademie naar keuze.
De Schrijversacademie biedt een pakket met literaire schrijfopleidingen van basisniveau tot professioneel schrijven. In totaal zijn er dertien opleidingen, waaronder het schrijven van romans en korte verhalen, van biografieën en van columns en blogs. Alle opleidingen zijn modulair opgebouwd en alle modules bestaan uit een flexibele combinatie van zelfstudie en groepslessen. Je leert immers niet alleen van de docent, maar ook van elkaar. De feedback van je medestudenten op wat je geschreven hebt, vormt een belangrijk onderdeel van het leerproces. Doe mee aan deze wedstrijd en misschien win je een opleiding ter waarde van €2250,- Meer informatie vind je hier.

2e prijs – een 5-daagse stilte- en schrijfretraite met Geertje Couwenbergh (t.w.v 659 euro) 
Geertje Couwenbergh is docent van de Schrijven Online Academie. Ze schreef het schrijfboek ‘Zin’, dat HP/De Tijd een ‘bron van inspiratie voor elke auteur’ noemt - en waarop dit programma is gebaseerd. Meer informatie vind je hier.

3e prijs– boekenpakket (bestaande uit Wees onzichtbaar van Murat IsikEen tragedie in New York van Maurice Seleky, Als dit zo doorgaat van Auke Hulst en Seringenmeisjes van Martha Hall Kelly) van uitgeverij Ambo|Anthos

Wat was de opdracht?

Het kerstdiner is in Nederland en Vlaanderen hét moment waarop families bij elkaar komen. Een magische avond vol warmte, kaarslicht en uitgebreid eten. Althans dat is de bedoeling. Soms loopt het anders en komen er onderliggende spanningen aan de oppervlakte, worden oude vetes beslecht, of breken emoties door het pantser van alledag heen. Of misschien gebeurt er nog wel iets totaal anders. Wat? Dat is aan jou. Schrijf een verhaal, essay of gedicht van maximaal 500 woorden waarin een kerstdiner centraal staat. 


« terug naar het nieuwsoverzichtDoor ervaren, professionele redacteuren. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!
Gratis bij Schrijven Magazine: 1 jaar Van Dale Online Taalhandboek Nederlands

Gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Word nu abonnee!
Like Schrijven Online op Facebook!

Like Schrijven Online op Facebook!

Vind ik leuk!