Afbeelding

Met deze schrijfwedstrijden kun je in mei aan de slag.

Schrijfster Minke Douwesz ontvangt Anna Bijns Prijs

Minke Douwesz heeft de Anna Bijns Prijs 2012 gewonnen voor haar roman Weg.Minke Douwesz heeft op donderdag 22 november de tweejaarlijkse Anna Bijns Prijs in ontvangst voor haar roman Weg.

Douwesz nam de prijs in ontvangst in De Rode Hoed te Amsterdam. De roman Weg (2009) gaat over de wrange relatie tussen de gynaecologe Edith Heringa en haar vriendin Norma Vrins, die meer om dieren geeft dan om mensen. Volgens de jury van de prijs is het een ‘fascinerend, spannend en razend knap boek’.

Douwesz is in het dagelijks leven werkzaam als psychiater en psychotherapeut. Ze debuteerde in 2003 met haar roman Strikt bij uitgeverij Van Oorschot. Weg is haar tweede roman.

Anna Bijns

De Anna Bijns Prijs is een tweejaarlijkse prijs voor literatuur geschreven door een vrouw. Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden en een beeldje van kunstenaar Eric Don. De Anna Bijns Prijs bekroond afwisselend proza en poëzie uit de afgelopen vier jaar. Dit keer betrof het proza verschenen tussen 1 januari 2007 en 31 december 2011.

Andere genomineerde romans dit jaar waren Dit is van mij van Saskia de Coster, Lastmens van Elke Geurts, De vrouw met de sleutel van Vonne van der Meer, Koetsier Herfst van Charlotte Mutsaers en De terugkeer van Lupe Garcia van Carolina Trujillo.

Bron

www.annabijnsprijs.nl