Afbeelding

Schrijf een reisplan en win een reis

Schrijf een reisplan en win een reisDe derde editie van de VPRO Bagagedrager komt er weer aan, waarbij jonge schrijvers en journalisten een reisplan mogen indienen. De winnaar mag de voorgestelde reis maken en schrijft vervolgens een verhaal daarover.

Schrijvers tot 33 jaar mogen een reisplan indienen, waar in maximaal 500 woorden wordt uitgelegd waarom deze reis moet worden gemaakt. De deelnemers worden beoordeeld op fantasie, humor, kritisch vermogen, avonturierszin, originaliteit en zelfspot. De beste kandidaten mogen hun voorstel presenteren in een filmpje dat door de VPRO gemaakt zal worden.

De winnaar krijgt 2500 euro om de reis te maken en schrijft een longread die zal worden gepubliceerd in de Fosfer Longreads app en wordt als e-book uitgegeven door uitgeverij Fosfor. Een korte versie verschijnt in de VPRO Gids.

De winnaar van 2014 was Rasit Elibol. In zijn verhaal Camping Blues vertelt Rasit hoe hij als kind nooit op vakantie ging en tijdens de lange, saaie zomervakanties in Wormer samen met jeugdvriend Okkie droomde over kamperen in Frankrijk.

Reisplannen moeten voor 1 februari worden opgestuurd. Voor meer informatie klik hier.

Bron

http://boeken.vpro.nl/bagagedrager/2015/oproep.html