Afbeelding

Cover Wie schrijft, die blijft

The Crime Compagnie 

Schrijf een pitch: win 10x het boek ‘Wie schrijft, die blijft’ van Heleen van den Hoven

Ben jij ook gek op het lezen en schrijven van moordmysteries? Misschien nog het liefst met een amateurdetective? Denk aan het Agatha Christies Miss Marple, waarbij een dame op leeftijd een sterk oog blijkt te hebben voor het oplossen van mysteries. In dat geval is deze schrijfwedstrijd iets voor jou!

Recent is het boek Wie schrijft, die blijft van Heleen van den Hoven uitgekomen, waarin twaalf kandidaten meedoen aan een schrijfwedstrijd in een kasteel. Elke dag bepaalt een jury wie het kasteel moet verlaten. Maar wanneer Suus erachter komt dat niet iedereen het terrein levend verlaat, ontpopt ze zich als een eigentijdse Miss Marple. 

Wil je kans maken op dit boek? Schrijf dan snel mee!

De opdracht

  • Schrijf een pitch voor je eigen Miss Marple-verhaal, in maximaal 150 woorden.
  • Doe dit zoals je ook op de achterflap van een boek zou doen. Maak ons dus nieuwsgierig naar jouw verhaal!
  • Stuur jouw pitch in via deze link voor zondag 2 juni 23:59 uur.
  • De redactie van Schrijven Online neemt samen met Heleen van den Hoven de pitches onder de loep.
  • We nemen contact op met de 10 winnaars die een e-book van Wie schrijft, die blijft ontvangen in hun mailbox!
  • Extra leuk: Ilse Karman van uitgeverij De Verhalenfabriek kijkt mee naar de winnende pitches. Wie weet krijg je de kans om je verhaal verder uit te werken tot een boek! 

Afbeelding

Heleen van den Hoven

Over Heleen van den Hoven

Het moordmysterie Wie schrijft, die blijft, is het vierde boek van Heleen van den Hoven bij De Crime Compagnie. Haar thriller Het CARPA Complot bereikte de longlist van de Hebban Debuutprijs. De speelgoedman stond op de longlist voor de Hebban Thrillerprijs. Een fantasy-verhaal behaalde de vierde prijs bij de Harland Awards 2022, en het manuscript De kraaien van Turan won in 2022 de tweede prijs bij Zilverspoor. Heleen houdt van ingewikkelde verhaallijnen en aansprekende personages en schrijft in meerdere genres. Daarnaast is Heleen schrijfdocent bij de Online Schrijfschool, want voor haar is kunnen schrijven zowel een talent als een ambacht.

Hoe schrijf je een pitch?

Twijfel je hoe je nou een spannende pitch schrijft, zoals je die vaker leest op een achterflap? Trek dan wat murder mysteries uit de kast ter analyse. Hieronder delen we de achterflap van Wie schrijft, die blijft ter inspiratie:

Twaalf schrijvers, een geheim... en een moordenaar 

Jojanneke en Suus verblijven met tien andere kandidaten in kasteel Rijnhuizen voor de schrijfwedstrijd Wie schrijft, die blijft. Allemaal schrijven ze hun eigen versie van Het raadsel van Rijnhuizen, en elke dag bepaalt de jury wie van de schrijvers het kasteel moet verlaten.

Jojannekes enthousiasme verdwijnt al snel wanneer een medekandidaat haar chanteert. Terwijl het gezelschap steeds kleiner wordt, ontdekt Suus dat niet alle afgevallen schrijvers de wedstrijd hebben overleefd. Als een eigentijdse Miss Marple gaat ze aan de slag om het raadsel te ontwarren. Voorzichtig, want sommige auteurs gaan wel heel ver om hun doel te bereiken…