Roald Dahl minder populair bij jongeren

De bijzondere verhalen van Roald Dahl hebben zowel jong als oud ontroerd, maar tegenwoordig ligt bij kinderen en jongeren de voorkeur bij andere genres.

Uit een Brits enquête blijkt dat kinderen tegenwoordig veel vaker voor een boekenreeks kiezen. Ook ligt hun smaak bij de boeken over vampiers en tovenaars die in de top 10 meest gelezen kinderboeken pronken. Roald Dahl daarentegen is nergens in deze top 10 te bekennen. De 300.000 geënquêteerden tussen de 5 en 16 jaar oud kozen de vampierenreeks Glass Houses van Rachel Caine als favoriet. Ook J.K. Rowlings boeken doen het goed op nummer 2 en 7 in de top 10 lijst.

Dit betekent echter niet dat Roald Dahl niet meer gelezen wordt. Integendeel, hij blijkt de meest gelezen kinderboekenschrijver te zijn. Zijn boeken staan alleen niet in de lijst van de meest geliefde boeken. Het is overigens niet verrassend dat veel van de boeken in de top 10 lijst verfilmd zijn; na het kijken van een film of serie wagen de kinderen zich vaak aan het boek. Bovendien worden deze boeken vaak door ouders en door de filmindustrie aangeraden.

Bron

www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/news/the-tale-of-the-unexpected-decline-of-roald-dahl-8486008.html