Afbeelding

Opname podcast

Robert Feller

Radiomaker Robert Feller maakt podcast ‘Het Manuscript’ voor aspirant schrijvers

Iedereen die wel eens een manuscript heeft opgestuurd naar een literair agent of een uitgeverij weet: je komt op de slush pile terecht. De kans dat je daar uit wordt gevist én daarna uitgegeven wordt, is erg klein. Dat ondervond ook radiomaker Rob Feller. Na een aantal afwijzingen besluit hij het over een andere boeg te gooien. “Om de boekenwereld beter te leren kennen en begrijpen, ben ik iedereen gaan interviewen; van uitgever tot literair agent, schrijver tot schrijfcoach. Ik heb gemerkt dat je met een microfoon makkelijker binnenkomt. De luisteraar mag meegenieten van mijn zoektocht naar een uitgever en kan leren van de fouten die ik maak.”

De eerste aflevering

Zo ontstond de podcast ‘Het Manuscript’. In de eerste aflevering gaat Robert de stappen af die hij zette vóórdat hij aan de podcast begon. Hij gaat onder andere langs bij literair agent Remko Volkers, die zijn manuscript las, en redacteur Rob Steijger, die zijn eerste pagina’s voorzag van feedback. Ook vraagt hij Marion Pauw naar haar succes.

Hoeveel afleveringen gaan er volgen?

Robert: "Dat is afhankelijk van wat er gaat gebeuren. Ik heb genoeg materiaal voor drie interessante afleveringen, maar net als in een spannend boek wordt het pas echt leuk bij onverwachte plotwendingen. Mensen kunnen het verloop van de podcast beïnvloeden door met tips te komen. Het kan zijn dat ik aan het eind van de serie met mijn usb-stick bij de copyshop sta en 25 ingebonden exemplaren onder vrienden en bekenden verspreid, maar de droom is groter dan dat. Ik hoop dat ik uitgevers nieuwsgierig maak naar mijn manuscript."

Lukt het Robert Feller ‘De Schandpaal’, een thriller over een ambitieuze roddeljournalist die op zoek gaat naar de vermiste dochter van een mediamagnaat, uit te geven? Beluister hier aflevering 1.


In het eerste nummer van Schrijven Magazine Plus spreken we Robert Feller uitgebreid over de lessen die hij tot nu toe geleerd heeft. En hij vertelt alvast wie zijn volgende gasten worden...

Wil je dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Meld je nu aan!

Ja, graag