Afbeelding

Kun jij zien of teksten door een man of een vrouw zijn geschreven?

Raad de sekse van de auteur

Heb jij de Naipaul seksetest van Schrijven Online nog niet gedaan? Maak hem dan snel en kom erachter of jij aan de stijl van de schrijver kunt zien of het een vrouw of een man is.

Kun jij zien of teksten door een man of een vrouw zijn geschreven?

De Britse schrijver V.S. Naipaul heeft zich veel kritiek op de hals gehaald, onder meer omdat hij beweert dat vrouwen een typische schrijfstijl hebben. Is die stijl inderdaad te herkennen?

‘Ik kan uit een paar passages opmaken of het boek door een man of een vrouw is geschreven,’ aldus V.S. Naipaul. De Nobelprijswinnaar van Literatuur suggereert dat vrouwen een sentimentele, banale wijze van schrijven hebben en dat hun beperkte visie op de wereld terugkomt in hun schrijfstijl. Zijn opmerkingen worden logischerwijs niet gewaardeerd door menig vrouwelijk schrijver.

Wij namen de proef op de som. Hebben vrouwen werkelijk een typerende schrijfstijl die kenmerkend is voor hun sekse? En hoe zit dat bij de mannelijke schrijvers? Doe mee aan de Naipaul seksetest van Schrijven Online en kijk of je eens bent met zijn stelling.

Let op: deze test is verstreken. Je kunt hem wel nog handmatig doen via deze link, waar je tevens de antwoorden vindt (scroll dus niet te ver naar beneden!).

Bron

www.virtumedia.nl/enquete/index.php?sid=62571&lang=nl