Problemen met schrijfwedstrijd Calami

Problemen met schrijfwedstrijd Calami Diverse deelnemers aan de Calami schrijfwedstrijd melden grote problemen met de Calami-schrijfwedstrijd. De prijsuitreiking ging niet door en de bundel met winnende verhalen werd niet verstuurd. De organisatrice van de wedstrijd, Casy el Bouhnani, zei op ons verzoek toe de bundels alsnog te zullen gaan sturen, maar dat is niet gebeurd.

De Calami-schrijfwedstrijd werd georganiseerd door C Styling. ‘De beste verhalen, geselecteerd door drie juryleden, worden gebundeld en gepubliceerd. Daarna zal het boek verkrijgbaar zijn bij diverse boekhandels (plaatselijk/online),’ zo luidde de beschrijving van de wedstrijd.

Op 28 maart 2014 zou de prijsuitreiking in Terneuzen plaatsvinden. Een prijswinnaar reisde vanuit Drenthe naar Zeeuws-Vlaanderen, maar stond voor een gesloten deur. Bovendien heeft niemand de bundel ontvangen.

Toen de redactie van Schrijven Online om uitleg vroeg, reageerde organisatrice El Bouhnani dat privéproblemen de oorzaak van de vertraging waren, maar: ‘Dinsdag 27 mei of woensdag 28 mei zal iedereen zijn/haar bundel hebben ontvangen.’ Die belofte is niet nagekomen. Het emailadres van de schrijfwedstrijd is inmiddels afgesloten.

Schrijfwedstrijden staan of vallen met een correcte organisatie en communicatie met deelnemers, die vaak veel tijd investeren in het schrijven van hun inzending. Bij de Calami-schrijfwedstrijd is het op verschillende momenten fout gelopen. Dit is voor deelnemers moeilijk te verteren. Eén van hen schreef ons: ‘Helaas is er van mijn oorspronkelijke plezier in de wedstrijd niets meer over.’ Een andere deelnemer: ‘Ik doe in elk geval niet nog een keer mee met een wedstrijd van Calami en zou het anderen afraden’.