Start » Nieuws » Prijsuitreiking plagiaatwedstrijd op Wintertuinfestival

Prijsuitreiking plagiaatwedstrijd op Wintertuinfestival

20 November 2008

Op Ruwe Planken heeft 40 inzendingen ontvangen voor haar plagiaatwedstrijd. Met deze wedstrijd daagde het literaire tijdschrift schrijvers uit om de criminaliteit in te gaan. Korte verhalen, geheel bestaand uit gestolen zinnen of passages, konden ingestuurd worden. Op zaterdag 29 november wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het Wintertuinfestival in het Lindenbergtheater in Nijmegen.
De jury, bestaande uit kunstenaar Paul Bogaers, Frank Tazelaar (directeur Wintertuin) en Dennis Gaens (hoofdredacteur Op Ruwe Planken), buigt zich momenteel over de inzendingen. De deelnemers maken kans op de hoofdprijs: 150 euro aan boekenbonnen en publicatie in Op Ruwe Planken.

Wintertuinfestival
Op zaterdag 29 november maakt juryvoorzitter Paul Bogaers, die een roman componeerde met geen enkele door hemzelf geschreven regel, tijdens het Wintertuinfestival de winnaar bekend. De prijsuitreiking begint om 21.30 uur in het Lindenbergtheater in Nijmegen. Op deze avond zijn er in het Lindenbergtheater ook optredens van onder meer Oek de Jong, H.H. ter Balkt, Esther Gerritsen, De Surfpoeten, Eva Gerlach, Elke Geurts, Walter van den Berg, The Penny Black Remedy en St. Paul.

Bron: www.delindenberg.com

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!