Afbeelding

een notitieblok op tafel, volgeschreven

Yannick Pulver, Unsplash

Plot, ruimte of tijd: dit vinden onze volgers lastig!

Omgaan met plot, ruimte en tijd kost, nou ja, tijd. En ruimte. Tijd om deze elementen onder de knie te krijgen en ruimte om uit te vogelen wat voor jou werkt. Daarom organiseerde Schrijven Magazine samen met Atlas Contact een winactie om drie pakketten weg met de nieuwste serie boeken van De Schrijfbibliotheek over Plot, Ruimte en Tijd. Onze volgers stelden we de vraag: Wat vind jij het lastigste, omgaan met plot, ruimte of tijd?

Plot

Veruit het grootste deel van de deelnemers vond plot het lastigst tijdens het schrijven. 33% gaf aan dit als uitdaging te zien. “Als beginnende schrijver is het voor mij nog zoeken, maar als ik moest kiezen dan is het toch wel het plot“, zegt een van onze volgers. “Je werkt hier naar toe, maar dan worstel ik ermee om alles op een pakkende manier bij elkaar te brengen.”

Ruimte

Toch vond 21% ruimte een uitdaging. “Plot en tijd gebruik ik bij de ontwikkeling van mijn personage, maar ruimte geeft vaak alleen maar afleiding en heeft weinig invloed op de ontwikkeling van mijn plot. Ik wil natuurlijk graag leren hoe dit wel moet!”

Tijd

En 27% gaf aan dat tijd het lastigst was. “Dat is zeker tijd. Ik vind het lastig om goede tijdsprongen te maken, het tempo in het verhaal te houden en alles begrijpelijk te maken.”