Afbeelding

Foto van een opengeslagen boek met daarbovenop een (lees)bril.

Photo by Pixabay

Patrick Bernhart lanceert nieuwe uitgeverij Pressburg

Een nieuwe uitgeverij, gericht op levensverhalen. Auteur Patrick Bernhart is gestart met uitgeverij Pressburg om zijn eigen boek Vlieg, mijn zwaluw bij uit te geven, evenals andere boeken vanaf 2024. “Ik ben op zoek naar manuscripten met emotie.”


Afbeelding

Foto van Patrick Bernart met zijn jongere zelf

“Ik vind het vooral leuk en spannend, een mooi avontuur. Mijn ambities zijn om kwaliteitsboeken uit te geven, veel aandacht aan auteurs te schenken en om lezers te helpen”, vertelt Bernhart in een interview met Bazarow. Hij was al eerder online uitgever van onder andere Vrouwonline en SchoolBANK en dacht daar als auteur graag mee over marketing en sales. “Die ervaringen, gekoppeld aan mijn liefde voor boeken, leidden tot de beslissing om zelf een uitgeverij te beginnen.”

De uitgeverij gaat zich richten op drie pijlers: hoe te leven, waarom leven we en levens- en familieverhalen. Op de website van de uitgeverij valt daarnaast te lezen dat familiegeschiedenissen daar ook een belangrijk deel van uit maken. “Met uitgeverij Pressburg hoop ik barrières tussen mensen weg te nemen en een flow van mooie verhalen te bevorderen.” 

Het boek Vlieg, mijn zwaluw gaat over hoe Bernhart als kind van Hongaarse vluchtelingen rondliep met vragen over zijn afkomst. Hij gaat op zoek naar antwoorden op grote levensvragen, zoals welke gevolgen angst, woede en schaamte voor je liefdesleven hebben, en of je van grootouders kan houden die zijn gestorven voor je geboorte. Tijdens het onderzoek naar zijn familie ontdekt hij een geschiedenis vol trauma’s en geheimen. “Door het schrijven van dit boek heb ik niet alleen mijn voorouders maar ook mijzelf gevonden.”

Mensen die contact op willen nemen met Uitgeverij Pressburg of een manuscript in willen sturen, kunnen terecht bij www.pressburg.nl.