Afbeelding

bron: Google Docs

Overzicht literair nieuws – week 31

Overzicht literair nieuws – week 31Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week. 

Groot aantal kinderen heeft onleesbaar handschrift

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 30% van de basisschoolleerlingen moeite heeft met leren schrijven. Veel kinderen hebben een slecht of zelfs onleesbaar handschrift.
Het slechte schrijven heeft wellicht te maken met de groeiende rol van de laptop en de tablet in de opvoeding en in het onderwijs. Om de achterstand in te halen zal een groot aantal leerlingen schrijftherapieën moeten volgen.
Bron: BNdeStem 

Schrijvers op Stal

Een unieke combinatie: landbouw en literatuur. Deze maand brengt de provincie Antwerpen de twee bij elkaar. Tijdens het literaire evenement Schrijvers op Stal, strijken zeven zomeravonden lang auteurs en andere interessante gasten neer op zeven landbouwbedrijven. Zij gaan daar het gesprek aan over de invloed van het platteland op hun werk.  Coördinator Wim Poelmans hoopt zo een nieuw draagvlak te creëren voor de landbouw.
Bron: Vilt.be  

Papieren boek wordt weer populair

Het gaat goed met het papieren boek. In de week van 17 tot en met 23 juli was de omzet 16.3 procent hoger dan vorig jaar in diezelfde week.
De omzet van het papieren boek was 10.5 miljoen euro, dit was voor de vierde week op een rij boven de 10 miljoen euro. Dit is sinds 2013 niet meer voorgekomen in de zomerperiode.
De toename van de genoemde week was in alle genres merkbaar.
Bron: Telegraaf

Arnon Grunberg gastprogrammeur op Nederlands Film Festival

Schrijver Arnon Grunberg mag voor één dag de dienst uit maken tijdens de aankomende editie van het Nederlandse Film Festival. Grunberg zal optreden als gastprogrammeur en mag zijn favoriete film- en televisiefragmenten presenteren aan de festivalbezoekers. Ook gaat hij het gesprek aan met het publiek en neemt hij deel aan de NFF Talkshow, gehost door Art Rooijakkers. 
Bron: AD
 

Uitgeven