Afbeelding

Bron: Pixabay

Overzicht literair nieuws week 2

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

 

AKO opent tijdelijke English Book Store op Utrecht Centraal

Op Utrecht Centraal heeft boekwinkel AKO in samenwerking met Van Ditmar Boekenimport een tijdelijke English Book Store geopend. Tot en met 20 januari kun je hier hoofdzakelijk terecht voor Engelstalige boeken. Engelse boeken winnen steeds meer aan populariteit, daar speelt AKO op in. De pop-up store bevindt zich in de stationshal in de buurt van spoor 19.

Bron: AD 

Schrijven over Vlaamse taal voor Paulien Cornelisse te grote uitdaging

Paulien Cornelisse richt zich als auteur in haar boeken en columns vaak op de Nederlandse taal. Schrijven over de Vlaamse taal vindt Cornelisse echter een te grote uitdaging, dat vertelde ze in een interview in De Standaard. Cornelisse: ‘Ik kan alleen maar zeggen dat iets typisch Vlaams is, maar daarmee zou ik Vlaanderen tekortdoen, omdat hier ook geen eenheid bestaat in de taal.’

Bron: Nu.nl 

Tijdschrift Literatuur zonder leeftijdis gestopt

De redactie van het tijdschrift Literatuur zonder leeftijden het bestuur van IBBY-Nederland besloten om per 1 januari 2019 met het tijdschrift te stoppen. Het tijdschrift had als doel de traditionele grenzen van kinder- en jeugdliteratuur te verkennen. Vanwege zowel financiële als inhoudelijke redenen moet Literatuur zonder leeftijdstoppen. Het aantal abonnees is het afgelopen decennium gedaald terwijl de kosten stegen. Ook bleek het de afgelopen jaren steeds moeilijker om auteurs te vinden die bereid waren om voor het tijdschrift te schrijven, omdat er geen vergoeding kon worden aangeboden. Het allerlaatste nummer is het auteursnummer over Joke van Leeuwen.

Bron: Literatuurplein 

Rupsje Nooitgenoeg bestaat vijftig jaar

Het bekende boek Rupsje Nooitgenoeg van Amerikaanse kinderboekenschrijver Eric Carle bestaat in 2019 vijftig jaar. Om hierbij stil te staan organiseert Gottmer Uitgevers Groep het hele jaar door activiteiten rond dit jubileum. Ook komt de uitgever met verschillende jubileumuitgaven.

Bron: Boekblad 

Uitgeven