Start » Nieuws » Overzicht literair nieuws - week 17

Overzicht literair nieuws - week 17

26 April 2017

Overzicht literair nieuws - week 17 Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Eerste Nederlandse Bookstore Day

29 april is de eerste Nederlandse Bookstore Day. De Bookstore Day wordt georganiseerd door Libris in samenwerking met schrijver/journalist Yaël Vinckx en is bedoeld voor alle Nederlandse onafhankelijke boekenwinkels. Op deze dag bieden boekhandels speciale edities van boeken aan (o.a. werk van Herman Koch, Ilja Leonard Pfeijffer en Hendrik Groen). Tevens zijn er boeken tijdelijk in prijs verlaagd, zoals Mannen zonder vrouw van Murakami en Kwaadschiks van A.F.Th van der Heijden.
Tijdens de Nederlandse Bookstore Day worden er ook in verschillende deelnemende boekhandels optredens van schrijvers georganiseerd.
Bron: Tzum 

Nieuwe roman bij Das Mag 

Deze week verscheen bij Das Mag uitgevers de roman En we noemen hem van Marjolein van Heemstra. In deze roman beschrijft zij de zoektocht naar de geschiedenis van haar oudoom, een verzetsheld en familielegende, naar wie ze haar baby wil vernoemen. Tijdens deze zoektocht begint ze te twijfelen: Kan ze haar baby wel opzadelen met de geschiedenis die met deze naam gepaard gaat? 
Marjolein Haamstra is theatermaakster, columniste en schrijfster. Ze schreef eerder de romans Als Mozes had doorgevraagd en Meer hoef dan voet
Bron: Das Mag 

Shortlist CJP Wedstrijd bekend

De shortlist van CJP’s Grote Schrijfwedstrijd is bekend! De driekoppige jury bestaand uit Sara Madou (hoofdredacteur CJP), Eline Driest (ILFU) en Jelte Nieuwenhuis (Uitgeverij Atlas Contact) maakte gisteren de titels van de 10 beste inzendingen bekend. Op vrijdag 12 mei wordt één van de kandidaten tot winnaar uitgeroepen tijdens het International Literature Festival Utrecht.
Bron: CJP 

VPRO Boeken over Wim Brands

Afgelopen zondag stond VPRO Boeken in teken van dichter en presentor Wim Brands. Begin deze maand was het een jaar geleden dat Brands een einde aan zijn leven maakte. Brands liet vele honderden uren aan televisie- en radiogesprekken na, maarliefst 11 jaar lang presenteerde hij VPRO Boeken. Naast zijn werk voor de VPRO was Brands ook bekend als dichter.
In deze speciale uitzending praten zijn vaste redacteur en tevens schrijver Thomas Verborgt en dichter/vertaler Erik Bindervoet over de poëzie van Brands. Ook worden er nooit eerder uitgezonden opnamen vertoond van Wims voordracht tijdens De nacht van de Poëzie in 2014. Bekijk deze bijzondere uitzending hier
Bron: VPRO Boeken

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Lees Schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee