Start » Nieuws » Ook schrijfkamers bij The Guardian

Ook schrijfkamers bij The Guardian

16 November 2008

Op de site van NRC boeken zijn de schrijfkamers van verschillende auteurs te zien. Dat gebeurt sinds enige tijd ook bij The Guardian. In de nieuwe rubriek die online te volgen is, zien we de georganiseerde puinhoop die de meeste schrijverskamers kenmerkt, deze keer van Gillian Slovo. Bij de NRC is deze week de kamer van Jan van Mersbergen te zien. Volgens het verslag ligt er vooral speelgoed van zijn kinderen op de grond, en ook aan de andere voorwerpen in het huis is niet meteen te zien dat hier een schrijver leeft. In het midden van de woonkamer staat een klein werkblad met een laptop er op: that’s it. “Daar zit ik overdag, terwijl alles om me heen doorgaat. De radio staat aan, soms heb ik de tv aan om het nieuws te volgen en ook emails beantwoord ik gewoon terwijl ik aan een boek zit te schrijven. Ik heb ook geen rituelen ofzo. Ik zit daar, terwijl mijn kinderen gewoon om me heen aan het spelen zijn”, zegt de schrijver. (Zie: http://www.nrcboeken.nl/interview/zie-de-schrijver...).
Bij The Guardian is de schrijver alleen aan het woord. Geen verslaggever die er tussenkomt. "This is my desk - much tidier than usual. Mid-novel it grows con-siderably more messy. Looking at this picture, I see how I have corralled myself into this writing space. To stop me from fleeing? Or to keep out the world? Both, probably."

Bron: www.guardian.co.uk/books/2008/nov/15/writersrooms

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!