Online printen: Hoge kwaliteit voor een lage prijs

Het is bekend dat afdrukken al werden gemaakt in de 7e eeuw na Christus in China, door middel van houten blokken. In Europa werden ook houten blokken gebruikt voor het afdrukken van patronen op doek in de 14e eeuw en stempelen werd gebruikt voor het tekenen van patronen op leer met behulp van een metalen gegraveerde plaat. Gutenberg ontwikkelde de boekdruk techniek met behulp van metalen types gemaakt door het combineren van ontluchting en diepdruk technieken. Dit is de voorloper van het massale drukwerk.

De eerste kleurendrukken

Japan speelt een zeer vroege rol in het verhaal van de drukkunst. In plaats van het inkleuren van een prent met de hand, werd er gesneden in een extra houten blok voor elke kleur in het beeld. Elk blok wordt geïnkt met zijn eigen kleur en vervolgens geperst tegen het vel papier. Dit is de voorloper van het kleuren printen zoals we het vandaag de dag kennen.

De volgende fase in deze vooruitgang is de litografie gedrukt in verschillende kleuren, elk met afzonderlijke stenen. De meerkleurige litografie is een typisch kenmerk van commercieel drukwerk uit de 19e eeuw. Deze worden gezien in posters, boeken en in de weekbladen.

In de jaren 1850 zijn er ook de eerste pogingen om fotografie te gebruiken bij het maken van lithografische platen. In de jaren 1870 wordt het proces van offsetdruk uitgevonden. Dit wordt de standaard methode van afdrukken.

Online digitaal printen, gemakkelijk en overzichtelijk

Digitaal drukken is afdrukken in hoge kwaliteit. Dat gaat zeer snel en efficiënt. Het is perfect voor projecten met kleine hoeveelheden. Projecten zoals nieuwsbrieven, direct mail, wekelijkse promoties/ coupons, en uitnodigingen kunnen afgedrukt worden. Maar ook foto's, visitekaartjes en geboortekaartjes kunnen in een handomdraai worden afgedrukt.

Het kan een geweldige oplossing zijn voor elk bedrijf of particulier, die snel prints wil wanneer de termijn de termijn voor de traditionele offsetdruk te lang duurt en er snel iets geprint of gedrukt moet worden.

Wanneer u zelf geen goede printer bij de hand heeft, is het online drukwerk ideaal. U hoeft maar even up te loaden wat u wilt afdrukken en u kunt kiezen hoeveel afdrukken u wilt, in welke kleur en in welk formaat. Doordat u geen hoge aanschafkosten heeft van een dure printer, heeft u geld over om vaker en beter online te laten printen door een specialist. De hoge kwaliteit zorgt ervoor dat documenten er beter uit zien. Stel dat u bezig bent met een scriptie of een jaarverslag, dan is het natuurlijk een stuk leuker als u deze in high-definition kleuren kunt laten afdrukken. Dat is allemaal mogelijk dankzij de handige online drukwerk optie. Voor een scherpe prijs heeft u elk willekeurig drukwerk snel en netjes in huis of op kantoor.

Voor een goede prijs afdrukken maken

De levertijd is snel. Voor traditionele foto afdrukken en druk op gedrukte kaarten zijn ze meestal afgedrukt op dezelfde dag of de volgende dag, afhankelijk van het moment dat de bestelling wordt geplaatst. Ervan uitgaande dat een bestelling verzonden wordt voor het eind van de dag, dan heeft men de bestelling de volgende dag al in huis. Er zijn diverse goede aanbieders van online drukwerk. Vandaag de dag is het mogelijk om goedkoop drukwerk met onlineprinters of andere diensten af te drukken. U hoeft nooit ver te zoeken voor kwaliteit.