Afbeelding

Online cursus creatief schrijven

Je wilt gaan schrijven, maar je twijfelt in welk genre te schrijven en waar te beginnen? De schrijfcursus ‘ontdek je schrijftalent’ uit de Schrijven Online Academie kan jou hierbij op weg helpen.

In vier lessen zullen docenten Frank Noë en Mirjam Boelsums je schrijftalent prikkelen, je schrijfproces verrijken en je schrijfmuze aanmoedigen. In de vier lessen zal telkens een ander genre en een ander deel van het schrijfproces centraal staan. 

De vier lessen zijn uit de volgende delen opgebouwd:

- De eerste les richt zich op het korte verhaal (proza), maar ook de verbeelding staat er centraal.

- De tweede  les wordt gewijd aan de poëzie, maar ook aan taal – het gereedschap van elke schrijver.

- In de derde les zal er aandacht worden besteed aan het genre toneel (drama, dialoog). Daarbij staat tevens het schrijven over een handeling en scènes centraal.

- In de vierde les zal er gekeken worden naar het schrijven van columns (essays, non-fictie), maar ook research en schrijflogica zullen er voorbij komen.

In elke les zal er een theorie worden behandeld, afgewisseld met oefeningen, waardoor het geheel afgesloten zal worden met een eindopdracht. Aan de hand van deze oefeningen kun jij je sterke en zwakke schrijfpunten onder de loep nemen en deze verbeteren. Aan het einde van de cursus zal er tevens een advies worden gegeven en suggesties worden gedaan door de docent over het verloop van jouw schrijfpad.

De cursus wordt aangeboden voor € 99,- (€ 90,- als lid van Schrijven Online Plus).

Bron

www.schrijvenonline.org/