Start » Nieuws » Onderzoek: internet nummer 1 in media

Onderzoek: internet nummer 1 in media

14 November 2010

Internet staat op nummer 1 in mediaconsumptie van de online consument. 61 Procent van de wereldburgers die toegang hebben tot internet is dagelijks online. Onderzoeksbureau TNS publiceerde onlangs de resultaten van Digital Life, de omvangrijkste studie naar online gedrag die ooit werd uitgevoerd. Nog twee conclusies: gebruikers besteden meer tijd aan sociale media dan aan e-mail en mobiel internetgebruik neemt fors toe.

"De resultaten van Digital Life laten zien, dat Nederland, en eigenlijk een belangrijk deel van West-Europa, op heel veel gebieden online wordt ingehaald door een groot aantal opkomende markten, zoals China en Brazilië. Hier geldt duidelijk de wet van de remmende voorsprong. Bijna heel Nederland is actief op het Internet. We hebben een prima infrastructuur. Maar de grote massa die internet al jaren als iets gewoons ziet, blijft ‘hangen’ in het meer passieve gebruik. Web 2.0 gaat aan een belangrijk deel van deze groep voorbij. In die opkomende markten, waar de afgelopen jaren fors is geïnvesteerd in de infrastructuur, nemen mensen veel actiever deel."

Dit is een van de grootste studies naar mediagebruik van de afgelopen jaren. Digital Life ontsluit informatie over 88% van de online wereldbevolking. TNS ondervroeg bijna 50.000 respondenten in 46 landen. n enkele jaren tijd hebben de sociale netwerken een zeer dominante positie verworven in ons online leven. In Zuid-Amerika, in het Midden-Oosten en in China besteedt men gemiddeld 5,2 uur per week aan online sociale netwerken en gemiddeld 4 uur per week aan email. In de ontwikkelde markten liggen de verhoudingen omgekeerd: gemiddeld 3,8 uur per week sociale netwerken en gemiddeld 5,1 uur per week email.

Bron: http://discoverdigitallife.com/

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Onderzoek: internet verdringt papier
- Interview: schrijven zonder internet nauwelijks meer denkbaar
- Bloghelden: nieuw boek over weblogschrijvers


Tags:
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!