Start » Nieuws » Nu op het forum: welk uitgeverij past bij mij en filmmakers zoeken verhaal

Nu op het forum: welk uitgeverij past bij mij en filmmakers zoeken verhaal

21 April 2017

 welk uitgeverij past bij mij en filmmakers zoeken verhaalOp het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien. Wat speelt er op dit moment op het forum?

Welke uitgeverij past bij mijn persoonlijkheid?

In de categorie Uitgeven vraagt een forumlid om hulp bij het kiezen van een uitgeverij. Elke uitgeverij gaat anders te werk en heeft een eigen imago. Het kan lastig zijn om een keuze te maken in welke uitgeverijen je het beste kunt benaderen. Een forumlid vraagt zich af welke uitgeverij het beste bij zijn/haar introverte karakter past en in hoeverre het van een schrijver verwacht wordt dat hij/zij zichzelf kan promoten. Hoe kies jij naar welke uitgeverij je je werk opstuurt? En denk jij dat de persoonlijkheid van een schrijver belangrijk is voor zijn of haar succes? Reageer hier!

Filmmakers zoeken verhaal!

Twee enthousiaste studenten met een passie voor films zijn op zoek naar een verhaal om te verfilmen. Ze hebben een voorkeur voor het genre drama of avontuur en willen een film maken van ongeveer 20 tot maximaal 30 minuten. Is het jouw droom om je verhaal verfilmd te zien worden?
Kijk dan hier!

De schrijfdokter weet raad: Wat als mijn titel al in gebruik is?

Loop je ergens tegen aan bij het schrijven van een boek of een kort verhaal? Heb je advies nodig van iemand die er verstand van heeft? Vraag het dan de schrijfdokter!
Zo vroeg onlangs een forumlid hoe je kunt achterhalen of een boektitel al bestaat of niet. En bestaat er eigenlijk zoiets als copyright op de titel van een boek? Lees het antwoord hier!

Wekelijkse schrijfopdracht

Gratis feedback ontvangen op je schrijfwerk en –techniek? Elke week wordt er op woensdag een nieuwe schrijfopdracht geplaatst op het forum. Na het maken van de opdracht kun je je tekst op het forum posten, waar andere leden en de schrijfcoach je feedback kunnen geven. De opdrachten lopen uiteen: van poëzie tot korte verhalen en zelfs teksten zonder de letter e. Schrijf je ook mee?

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- 6 tips voor het benaderen van uitgevers
- Hoe vind je een klinkende titel voor je boek?
- Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


Tags:

Intensieve online cursussen. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Gratis bij Schrijven Magazine: 1 jaar Van Dale Online Taalhandboek Nederlands

Gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Word nu abonnee!
Lees Geschiedenis Magazine

Lees Geschiedenis Magazine. Profiteer van de prima aanbieding.

Korting én cadeaus!
Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!