Nominaties VSB Poëzieprijs bekend

Nominaties VSB Poëzieprijs bekend De VSB Poëzieprijs is ieder jaar de prijs voor Nederlandstalige poëzie en bekroont de beste bundel met 25 duizend euro en een glaskunstwerk van Maria Roosen. De genomineerden van dit jaar zijn geworden:

Piet Gerbrandy – Vlinderslag / Atlas Contact
Sasja Janssen – Ik trek mijn species aan / Querido
Hester Knibbe – Archaïsch de dieren / Arbeiderspers
Alfred Schaffer – Mens Dier Ding / De Bezige Bij
Peter Verhelst – Wij totale vlam / Prometheus

Het juryrapport

In het tussentijdse juryrapport roemt de jury de kwaliteit van de oogst van deze jaargang. Er kwam veel jong talent voorbij met een eerste of tweede bundel van een verbluffend hoog niveau. Die nieuwe generatie loopt niet over van vernieuwingsdrift maar getuigt wel van humor, oorspronkelijkheid en kwaliteit. Begrijpelijkheid en communicatie lijken hier van groter belang dan vernieuwing. Meer gevestigde dichters presenteerden bundels die hun faam bevestigden en verder versterkten. De jury was zeer onder de indruk van de reikwijdte van veel van deze gedichten.

VSB Poëzieprijs op tournee

In het kader van de VSB Poëzieprijs 2015 zullen de genomineerde dichters van 11 tot en met 25 januari a.s. op verschillende Nederlandse en Vlaamse podia hun bundels presenteren aan het publiek. Kijk voor data en locaties op www.vsbpoezieprijs.nl.

Op weg naar de uitreiking op 28 januari volgt Schrijven Online de VSB Poëzieprijs op de voet met dichtersportretten, bundelbesprekingen, interviews, gedichten en met schrijfopdrachten en –tips van de meesters.

Bron

www.vsbpoezieprijs.nl