Afbeelding

Met deze schrijfwedstrijden kun je in mei aan de slag.

Nominaties voor verschillende literaire prijzen

Genomineerden Man Booker Prize, Prix Médicis Étranger en Bronzen Uil 2013Afgelopen dinsdag werd de shortlist van de Man Booker Prize bekend gemaakt. Daarnaast is Toine Heijmans genomineerd voor de Prix Médicis Étranger en trekt Bert Wagendorp zijn boek Ventoux terug van de shortlist van de Bronzen Uil.

Man Booker Prize

De genomineerden voor de Man Booker Prize zijn:
Jim Crace met The Harvest
Jhunpa Lahari met The Lowland
NoViolet Bulawayo met We Need New Names
Eleanor Catton met The Liminaries
Ruth Ozeki met A Tale for the Time Being
Colm Tóibín met The Testament of Mary

Op 15 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt van deze Britse literatuurprijs. De prijs bestaat uit 50.000 pond. Voor meer informatie klik hier.

Prix Médicis Étranger

Afgelopen dinsdag werd bekend dat de Franse vertaling van Op zee (En mer) van Toine Heijmans is genomineerd voor de Prix Médicis Étranger. Klik hier voor de longlist van deze Franse literatuurprijs.

Bronzen Uil 2013

Onlangs berichtten wij dat onder andere Bert Wagendorp met zijn boek Vertoux genomineerd is voor de Bronzen Uil. Tzum literair Weblog schreef al dat dit opmerkelijk is, omdat de Bronzen Uil een debutantenprijs is. Wagendorp debuteerde namelijk eerder met de roman De Proloog. De organisatie van de Bronzen Uil heeft laten weten dat Uitgeverij Atlas/Contact Ventoux als debuutroman had ingestuurd. Wagendorp liet via twitter weten dat hij het ook raar vond en hij heeft zijn boek Vertoux inmiddels ingetrokken.

Bron

http://www.tzum.info/2013/09/nieuws-waarom-bert-wagendorp-op-de-shortlist-van-een-debutantenprijs-staat/