Nominaties Christelijke Kinderboekenprijzen bekend

De jury van Het Hoogste Woord heeft twee boeken genomineerd voor de prijs voor het beste christelijke kinderboek. Genomineerde auteurs zijn Liesbeth van Binsbergen en Corien Oranje. De EigenWijsPrijs is een prijs die door kinderen wordt bepaald. De meeste stemmen gaven zij aan boeken van Suzanne Knegt, Hans Mijnders en Ben de Raaf. Hoogste Woord Voor de juryprijs voor het beste christelijke kinderboek Het Hoogste Woord zijn dit jaar twaalf boeken aangemeld door zeven uitgeverijen. De jury, onder voorzitterschap van Annemarie Prins, heeft voor Het Hoogste Woord twee boeken, beiden van uitgeverij Columbus, genomineerd:
  • Piekerprinses van Liesbeth van Binsbergen (Rouveen)
  • Tropisch complot van Corien Oranje (Haren).
Het Hoogste Woord zal dit jaar voor de 16e keer worden uitgereikt. De winnaar van Het Hoogste Woord ontvangt € 500,- en een bronzen beeld, vervaardigd door Carol Cairns. In 2010 won Liesbeth van Binsbergen deze prijs voor haar boek Kom niet dichterbij van uitgeverij Columbus. Nominaties EigenWijsPrijs De EigenWijsPrijs wordt bepaald door kinderen. Zij stemmen voor wat zij het beste kinderboek vinden. Dit jaar werd de EigenWijsPrijsLijst niet onderverdeeld in leeftijdscategorieën, vanwege gebrek aan titels voor de jongste leeftijdsgroep. De kinderen kozen uit 17 titels, aangemeld door zeven uitgeverijen. De titels die de meeste stemmen van de kinderen kregen zijn genomineerd voor de EigenWijsPrijs. Genomineerd zijn:
  • Spreekbeurt in het gips van Suzanne Knegt (Alphen a/d Rijn), uitgeverij De Banier
  • Brrrugklas van Hans Mijnders (Ridderkerk), uitgeverij Columbus
  • Overval in Oosterflank van Ben de Raaf (Rotterdam), uitgeverij Mes
De EigenWijsPrijs wordt dit jaar voor de 13e keer uitgereikt. De winnaar van de EigenWijsPrijs ontvangt een geldbedrag van € 350,- en een originele foto van fotograaf Gertjan Koelmans, gebaseerd op het jaarthema Lef! van de Christelijke Kinderboekenmaand 2011. In 2010 wonnen Bram Kasse en J.F. van der Poel de EigenWijsPrijs. Bekendmaking prijswinnaars Vrijdag 17 juni wordt bekendgemaakt wie de winnaar is van de EigenWijsPrijs. Vrijdag 26 augustus wordt de winnaar van Het Hoogste Woord bekendgemaakt. De prijzen zullen worden uitgereikt bij de start van de Christelijke Kinderboekenmaand 2011, op zaterdag 24 september 2011 tijdens de Lees & Luisterbeurs in De Reehorst te Ede.

Bron

www.christelijkekinderboeken.nl/index.jsp?page=143