Nieuwe webpublicaties Kunstfactor voor jeugd en beeldschrijvers

Kunstfactor presenteert twee nieuwe webpublicaties voor jonge mensen die op verschillende manieren actief aan de slag willen met schrijven.
  • Schrijft het voort ! is een praktische handleiding om creatief te schrijven met jongeren in het voortgezet onderwijs. De handleiding bevat 10 lesplannen en een troefkaart vol doelgerichte verwijzingen naar websites en literatuur. De lessen bestaan uit onderwerpen die jongeren aanspreken, zijn gemakkelijk uitvoerbaar en op elk niveau bruikbaar. De volgorde van de lesplannen is zelf te bepalen en wordt ondersteund met praktische tips, ook voor na het schrijven.
  • In Kijk, schrijf, maak! geven we voorbeelden ter inspiratie om schrijven te combineren met fotografie, film en animatie. De webpublicatie Kijk, schrijf, maak! omvat een drietal interviews over bijzondere samenwerkingen: die tussen de disciplines schrijven, fotografie, film en animatie. Kunstfactor hoopt met deze webpublicatie professionals uit verschillende hoeken te inspireren interdisciplinaire samenwerkingen aan te gaan. Een aantal mensen durfde een dergelijke samenwerking aan.
Beide publicaties zijn te downloaden via www.kunstfactor.nl, onder Kunstdisciplines / Schrijven.

Bron

www.kunstfactor.nl/publicaties