Manuscriptendief die onder andere Hanna Bervoets oplichtte opgepakt

Breng jezelf op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


Manuscriptendief die vermoedelijk Hanna Bervoets oplichtte is opgepakt in de VS

Een 29-jarige Italiaan, die wordt verdacht van oplichting van schrijvers, is vorige week opgepakt in New York. De man zou zich jarenlang hebben voorgedaan als uitgever om zo honderden ongepubliceerde manuscripten in handen te krijgen. Hij werkte wel bij een uitgeverij in Londen, maar deed alsof hij voor andere uitgeverijen werkte. Met vele domeinnamen en valse e-mailadressen wist hij schrijvers van over de hele wereld te overtuigen om hun manuscript op te sturen. Het gaat om onder andere Margaret Atwood, Sally Rooney en acteur Ethan Hawke. Ook Hanna Bervoets is een van zijn vermeende slachtoffers. 

Bron: Nu.nl

Boekhandelaar voorspelt: ‘Engelstalige afdelingen zullen de komende jaren groter worden’

Erik Vrieling van Boekhandel Waanders zei in de Volkskrant Boekenraad afgelopen week dat de Engelstalige afdelingen in boekhandels zullen groeien de komende jaren. “Veel jongeren lezen alleen maar Engelstalig. Wij gaan deze maand de boel verbouwen zodat de sectie Engels drie keer zoveel ruimte krijgt,” zo vertelde hij aan de krant. Maar, die jongeren kopen wel bij de fysieke boekhandel. “Jongeren willen omslagen zien, achterflappen bestuderen en erover praten met elkaar.”

Bron: Volkskrant

Vijftien jaar na zijn dood wordt briefwisseling van Gerard Reve uitgebracht

Het is alweer vijftien jaar geleden dat auteur Gerard Reve overleed en nu wordt een boek met brieven van hem uitgebracht onder de titel Fijne Boy. Dat maakte Jef Rademakers bekend in het radioprogramma Villa vdB. Reve en Rademakers leerden elkaar kennen in de jaren tachtig en maakten samen televisieprogramma’s als De Reve Show. Ze bleven vrienden en schreven elkaar brieven, die nu gebundeld worden in het boek. Reve schreef over onderwerpen als katholicisme, erotiek, de liefde en zijn woede over de wereld. Het boek verschijnt op 16 februari bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.

Bron: Nu.nl

Uitgeven