Literaire tijdschriften krijgen 90.000 euro subsidie van Cultuurfonds

Literaire tijdschriften krijgen 90.000 euro subsidie van CultuurfondsVijf literaire tijdschriften worden financieel ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds. De schenking van € 90.000,- wordt in de komende vier jaar onder hen verdeeld.

Het betreft de tijdschriften Hollands Maandblad, Tirade, De Revisor, De Parelduiker en Awater. Ieder tijdschrift krijgt vier jaar lang per jaar € 4.500,-. Het geld komt uit het R.O. van Gennep Fonds, een CultuurFonds op Naam dat wordt beheerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Literaire kweekvijver

De keuze voor deze vijf literaire tijdschriften is tot stand gekomen doordat het fonds heeft gekeken naar ‘de kweekvijverfunctie voor zowel jong als gevestigd talent, een vorm van maatschappelijke relevantie, en de behoefte aan middelen voor aanvullende auteurshonoraria’.

Vorig jaar ontvingen Terras, Das Magazine, Liter en ook Hollands Maandblad elk een subsidie van € 25.000,- van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nederlands Letterenfonds.

R.O. van Gennepfonds

Het R.O. van Gennepfonds is opgericht bij het Prins Bernhard Cultuurfonds ter nagedachtenis van uitgever en boekverkoper Rob Onslow van Gennep. Het fonds ondersteunt Nederlandse literaire tijdschriften en andere publicaties in de Nederlandse taal, zoals fotoboeken, met betrekking op maatschappelijke en culturele ontwikkelingen.

Bron

www.nrc.nl/boeken/2014/02/17/cultuurfonds-ondersteunt-literaire-tijdschriften-met-90-000-euro/

Uitgeven