Literaire films op het Internationaal Film Festival Rotterdam

Het Internationaal Film Festival Rotterdam 2014Vanaf woensdag 22 januari tot en met 2 februari 2014 is de 43ste editie van Internationaal Film Festival Rotterdam. Tijdens het IFFR draaien er allerlei soorten film, waaronder twee waarin literatuur ook een rol speelt. Lees hier meer.

‘L' amour est un crime parfait’

Je kunt bijvoorbeeld de film L' amour est un crime parfait bezoeken. Dit is een psychologische thriller naar het naar het boek Incidences van Philippe Djian. De hoofdpersoon in deze film is de rokkenjagende literatuurprofessor Mark. Hij verdeelt zijn tijd tussen college geven aan de Zwitserse universiteit van Laussane, versieravonturen en zijn rustieke berghut. Mark komt in de problemen als op een dag een aantrekkelijke studente spoorloos verdwijnt. L' amour est un crime parfait is de nieuwste film van de gebroeders Larrieu.

'L' armée du salut'

De jonge Marokkaanse schrijver Abdellah Taïa heeft zijn semiautobiografische roman L' armée du salut verfilmd. De film bestaat uit twee delen. In het eerste deel van L' armée du salut is de hoofdpersoon nog maar een jongen van ongeveer vijftien jaar. Hij woont met zijn ouders in het Marokkaanse Casablanca en ontdekt zijn homoseksuele gevoelens en ook zijn verlangen om naar Europa te gaan. Deel twee speelt tien jaar later. De jongen is dan een arme student in Genève die onderdak zoekt bij het leger des Heils. De roman L' armée du salut (2006) is overigens ook vertaald in het Nederlands. In 2007 verscheen de Nederlandse vertaling met de titel Broederliefde.

Voor meer informatie over het gehele filmprogramma en het kopen van kaartjes, bezoek de site van het IFFR.

Bron

www.filmfestivalrotterdam.com/nl/

Uitgeven