Start » Nieuws » Literaire festivals: Crossing Border, Wintertuin

Literaire festivals: Crossing Border, Wintertuin

19 November 2008

Eind november, het is weer festivaltijd. Donderdag 20 nov. start Crossing Border in Den Haag met een uitgebreid programma dat zich bevindt op de grens van literatuur en muziek. Grote internationele sterren als Van Dyke Parks, Louis Theroux en Michael Cunningham treden zaal aan zaal naast Nederlandse literaire helden als Pam Emmerik, Rick de Leeuw en Bart Moeyaert. Het festival is overigens uitverkocht. Zie www.crossingborder.nl.

Nog wel kaartjes zijn er voor het Wintertuinfestival in Nijmegen en Arnhem. Op vrijdag 21 november opent dit festival in de majestueuze St. Stevenskerk te Nijmegen met een ontmoeting tussen de roman en de snaartheorie, in een programma met Harry Mulisch en Robbert. Zaterdag verhuist de festivalkaravaan naar Arnhem, met een avond vol gezongen gedichten door onder meer Roos[beef], 'gemeubileerde verhalen' en een literair schimmenspel. En zondag is er ook van alles te doen: van Annejet van der Zijl en Herman Koch tot een concert van de Boogloze Boogpees. Volgende week gaat het verder, daar in Arnhem en Nijmegen.

Bron: www.wintertuin.nl

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!