Afbeelding

Grote afbeelding van een professionele nieuwscamera, cameraman erachter weinig in beeld

Photo by Terje Sollie

Literair nieuws: Herman Koch schrijft boek over ziekte en Gerda Havertong en Robert ten Brink nemen deel aan Nederlands Voorleesontbijt

Houd jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.


Vervolg op Otmars Zonen verwacht in herfst 2024

Auteur Peter Buwalda heeft in een interview met De Volkskrant aangegeven dat De jaknikker, het vervolg op zijn boek Otmars Zonen, wordt verwacht in de herfst van 2024. Het boek werd een paar jaar geleden aangekondigd, en telt volgens de auteur inmiddels al bijna zeshonderd pagina’s.

Of het boek inderdaad op de aangegeven tijd uitgegeven wordt, is nog niet helemaal zeker. Buwalda heeft naar eigen zeggen het boek al meerdere keren “uit elkaar getrokken en weer vastgenaaid”, en kan daardoor nog geen vaste datum voor de uitgave geven.

Bron: De Volkskrant 

Herman Koch schrijft boek over ziekte

Herman Koch, de auteur van onder andere Het Diner en boekenweekgeschenk Makkelijk Leven, heeft een nieuw boek geschreven over zijn uitgezaaide prostaatkanker. In het boek Ga je erover schrijven? bespreekt hij zijn jeugd, zijn leven als schrijver en zijn ziekte.

In een interview met De Volkskrant maakte de auteur afgelopen week bekend dat hij ongeneeslijk ziek is. Hij kreeg in 2020 te horen dat hij prostaatkanker had en sindsdien is de kanker naar verschillende plekken in zijn lichaam uitgezaaid.

Bron: De Volkskrant 

Gerda Havertong en Robert ten Brink nemen deel aan Nederlands Voorleesontbijt

Onder andere Gerda Havertong en Robert ten Brink doen op 24 januari mee aan het Nationale Voorleesontbijt. Bij dit ontbijt, dat georganiseerd wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen, gaan verschillende bekende Nederlanders langs bij basisscholen om voor te lezen. De Nationale Voorleesdagen hebben als doel om voorlezen te stimuleren.

Het leesniveau van kinderen en jongeren gaat al jaren achteruit. Omdat het taalniveau van kinderen stukken sneller vooruit gaat wanneer ze veel worden voorgelezen, proberen boekenkoepel CPNB en Stichting Lezen en Schrijven het thema zoveel mogelijk aandacht te geven.

Bron: Nu.nl

Roy Donders schrijft biografie Gewoon Royke

De Brabantse realityster Roy Donders geeft in mei 2024 een eigen biografie uit, genaamd Gewoon Royke. In het boek blikt hij terug op zijn jeugd, maar ook zijn leven als stylist en entertainer. Hij vertelt ook over zijn realityseries en zijn kledingwinkel, die in 2018 failliet ging.

In 2013 werd Donders bekend met zijn televisieprogramma Roy Donders: Stylist van het Zuiden. Sindsdien is hij veel te zien geweest op televisie, met als recentste project zijn realityserie Roy Donders: Altijd wat Bijzonders.


Bron: Nu.nl

Uitgeven