Afbeelding

Literair nieuws

Foto: Pexels

Literair nieuws: bekende schrijvers delen korte verhalen, Bruna verkoopt meer boeken

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week.


Bruna-moeder verkoopt meer boeken tijdens coronacrisis

Audax, het bedrijf achter onder meer AKO en Bruna, zag de afgelopen maanden de boekenverkoop stijgen. Dat vertelt CEO Casper de Nooijer bij BNR Nieuwsradio. "Mensen blijven thuis, reizen minder en lezen. Ze blijven in de buurt en steunen zo de lokale ondernemers", zegt De Nooijer bij het radioprogramma. Wel dalen de uitgaven op treinstations en op Schiphol, maar de CEO zegt dat het bedrijf het vol zal houden tijdens de crisis. “We zijn heel positief over de toekomst", aldus De Nooijer.

Bron: Retailtrends

Paul van Vliet stopte met autobiografie: 'Eigen verleden verveelde me'

Als na een maand stopte Paul van Vliet met het schrijven van zijn autobiografie, omdat zijn eigen verleden hem begon te vervelen. Dat vertelde hij in een interview met VARAgids. Ook aan aanbod voor een biografie sloeg hij om diezelfde reden af. Van Vliet: “Zo interessant is mijn leven niet', heb ik gezegd. 'Doe maar als ik dood ben.'"

Van Vliet nam in 2018 na een carrière van zestig jaar officieel afscheid van het theater, maar keerde begin 2020 terug met een eigen voorstelling. De cabaretier kreeg voor zijn carrière twee koninklijke onderscheidingen en sinds 2012 reikt mensenrechtenorganisatie UNICEF jaarlijks de Paul van Vliet Award uit aan organisaties die zich inzetten voor kinderen.

Bron: NU.nl

Daniëlle Bakhuis en Maren Stoffels kanshebbers Prijs van de Jonge Jury

Daniëlle Bakhuis, Maren Stoffels en Buddy Tegenbosch zijn genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury 2020. In de afgelopen zes jaar won Mel Wallis de Vries telkens deze jeugdliteratuurprijs.

Ruim tienduizend leerlingen van twaalf tot en met zestien jaar mochten stemmen op hun favoriete jeugdboek. De executie (Bakhuis), Room Service (Stoffels) en Match (Tegenbosch) kwamen als genomineerden uit de bus. Op 3 juni wordt in een online programma bekendgemaakt welk boek de meeste stemmen heeft gekregen.

Bron: NU.nl

#ikleesthuis: 15 bekende schrijvers delen korte verhalen

In een serie op AD.nl schrijven 15 bekende schrijvers korte verhalen om de Nederlanders tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken. Zo scheef Suzanne Vermeer een spannend verhaal over een wraaklustige echtgenote. Andere verhalen zijn onder andere geschreven door Thomas Olde Heuvelt, Jan Siebelink, Marcel van Roosmalen en Ilja Leonard Pfeijffer. 

Bron: AD.nl

Uitgeven