Libelle-columnist Tineke Beishuizen (84) overleden en TikTokker Lotte Witké (20) brengt boek met studietips uit

Houd jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.


Auteur en Libelle-columnist Tineke Beishuizen (84) overleden

Tineke Beishuizen (1983 – 2023) is overleden op 84-jarige leeftijd. Ze was bekend door haar column bij vrouwenblad Libelle, waar ze dit jaar een halve eeuw in dienst was. Daarnaast schreef ze meerdere boeken, waaronder thrillers, en schreef ze filmscenario’s en liedteksten. Dit jaar werd er een tumor achter een long geconstateerd. Beishuizen koos ervoor om thuis te sterven. Ze stierf in de nacht van vrijdag op zaterdag in Doesburg, waar ze sinds 1997 met haar man Jan Ravesteijn woonde.

Bron: De Gelderlander

Leen Dendievel lanceert boek over kindervrij leven

Actrice en schrijfster Leen Dendievel (39) schrijf een boek over het onderwerp waar ze ook een driedelige VRT1-documentaire over heeft gemaakt: de kinderwens. Het onderwerp laat haar niet los. Op Instagram laat ze weten dat ze ‘dacht dat alles over het willen van kinderen gezegd was’, maar toch verschijnt haar vijfde boek De zin van een kind. Ze wordt dit jaar 40 en weet het zeker: Ze wil geen kinderen.

Dendievel benadrukt dat het boek geen pleidooi is om kindervrij te blijven. Ze belicht verschillende kanten. Het gaat haar vooral om het goed nadenken voor een keuze voor een kind wordt gemaakt.

Het boek verschijnt vanaf 26 oktober bij uitgeverij Horizon.

Bron: HLN

TikTokker Lotte Witké (20) brengt boek met studietips uit

TikTokker Lotte Witké, student econometrie aan de VU, heeft gisteren haar boek Nooit meer een onvoldoende uitgebracht waarin ze studietips aan studenten geeft. Leren kan leuker en efficiënter, vindt zij. De omslag in dat gedachtegoed vond plaats in de vijfde klas van het vwo. Ze wilde de luchtvaart in en had goede cijfers nodig. Cum laude slagen werd vanaf dat moment haar doel. Tegen Parool vertelt ze: “Op school leer je niet hoe je moet studeren. Toen ik inspiratie zocht op het internet, vond ik dat nauwelijks. Ik ben toen mijn eigen video’s gaan maken.”

Het eerste filmpje dat ze maakte, leverde haar meteen duizenden volgers op. De video’s gaan van het inrichten van je bureau en tips voor concentratie en motivatie tot tips over het studentenleven en waar de beste betaalbare koffietentjes zitten. En de tips zijn vanaf vandaag te lezen in Nooit meer een onvoldoende.

Bron: Parool

Uitgeven