Leer alles over setting met Schrijven Magazine Plus

Volgens hoofdredacteur Frank Noë is 'setting' het ondergeschoven kindje voor veel schrijvers. Als aspirant schrijver vraag je je af: is mijn verhaal wel spannend genoeg, of is mijn personage wel goed getekend? Maar zelden komt de vraag op: is mijn setting interessant genoeg? Noë: "Dat is jammer. Want setting is een van de bepalende factoren in de beleving van een roman of kort verhaal." Daarom delen vertellen wij je meer over setting in het nieuwste nummer van Schrijven Magazine Plus!

Met onder andere

  • Advies van literair agent Remco Volkers, schrijver Miriam Wesselink en schrijfcoach Antje Veld over het creëren van de setting in je verhaal
  • Zo creëer je een goede setting bij deze 6 genres, van fantasy tot feelgood
  • De setting als personage in jouw verhaal
  • Schrijfoefeningen voor zowel een bestaande als niet-bestaande setting
  • Kinderboekenschrijfster Hetty van Aar vertelt over haar schrijfcarrière 
  • En redacteur Rob Steijger geeft tips over witregels en alinea's

Waarom is setting zo belangrijk?

Hoofdredacteur Frank Noë legt het uit:

"Denk maar terug aan een boek dat je heel goed vindt. De kans is groot dat het eerste dat je te binnen schiet de setting is, niet de plot of het hoofdpersonage. Een van mijn favoriete boeken is The Road van Cormac McCarthy over een tocht van een vader en een zoon in een post apocalyptisch landschap. Dat is een boek dat bijna alleen setting is. Er is geen plot, nauwelijks personage-ontwikkeling, maar heel veel geweldig beschreven setting."

Wil je alles leren over setting? Neem een abonnement op Schrijven Magazine Plus. Al lid? Dan hoef je alleen maar in te loggen en te klikken op ‘mijn plus’. Abonnees ontvangen ook een mail. 

Wat is Schrijven Magazine Plus?

Onbeperkt toegang tot de leukste artikelen, schrijftips en schrijfopdrachten van Schrijven Magazine? Abonneer dan op Schrijven Magazine Plus en lees zes keer per jaar het digitale magazine in de maanden dat de papieren editie niet verschijnt.

✅ Je krijgt 6 x per jaar een online magazine waarin we één thema volledig uitdiepen
✅ Alle edities blijven online beschikbaar. Je hebt dus toegang tot een groeiend archief
✅ Met momenteel al 4 jaargangen online
✅ Je krijgt korting op de schrijfcursussen uit de Schrijven Online Academie.
✅ Je krijgt korting op manuscriptbeoordeling.

Abonnees van Schrijven Magazine krijgen 55% korting op een lidmaatschap Schrijven Magazine Plus. Dat betekent: 6 nieuwe digitale edities per jaar voor slechts € 14,95 i.p.v. € 35,-! 

Ja, graag         Ik ben al abonnee van Schrijven Magazine